Letos so na Gimnaziji in SŠ Kočevje obeležili 26. september, Evropski dan jezikov, na nov način. Organizirali so prvo tekmovanje v črkovanju angleških besed in povabili k sodelovanju osnovne šole v Kočevju. Učiteljice angleščine naše šole smo se z veseljem odzvale vabilu.
Na šoli smo zato organizirale šolsko tekmovanje v črkovanju v dveh kategorijah ter tako dobile dva finalista: Klaro Štefanič iz 6.b in Andreja Štefaniča iz 9.b razreda.
Na medšolskem tekmovanju v Gimnaziji in SŠ Kočevje, 21.10.2015, sta se Klara in Andrej pomerila še z dvema učencema OŠ Ob Rinži. Klara je tekmovala v kategoriji 6. in 7. razredov, Andrej v kategoriji 8. in 9. razredov. Kljub prisotnosti treme pred komisijo in občinstvom sta oba potrdila, da sta odlična v črkovanju angleških besed. V svojih kategorija sta oba zmagala. Kot nagrado sta dobila prav posebno medaljo, Spelling Champion.
Tekmovanje so z dvema pesmicama popestrili učenci OŠ ob Rinži, gimnazijski in srednješolski nagrajenci literarnega natečaja za mini sago.
Ob koncu tekmovanja so nas organizatorji povabili na prigrizek pred učilnico.
Pohvale organizatorjem!
Pričakujemo, da bo takšno tekmovanje postalo tradicionalno, zato se ga bodo učenci naše šole zagotovo udeležili.
Učiteljice angleščine
Nikolina Pleše
Brigita Prebilič
Iva Starc

Dostopnost