Kolesarska potepanja: 6. etapa “Kočarji, Mozelj in MTB park”

V petek, 12.5.2017, se je pred šolo zbralo rekordno število kolesarjev, otrok je bilo kar 20, spremljali pa smo jih 3 učitelji. Veseli smo, da je bilo tokrat ponovno prisotnih kar nekaj učenk.
Peljali smo se mimo brunarice do Livolda, kjer smo zapustili glavno cesto in se po makadamski cesti skozi res lep gozd pripeljali do Kočarjev. Od tam smo nadaljevali do Mozlja, to je bil edini zahtevnejši del poti, saj so nakloni tam kar zanimivi  Naši kolesarji kažejo čedalje boljšo pripravljenost, zato tudi klanci niso več težava. Sledila je nagrada, spust po mozeljskem klancu in obisk MTB parka. Tam smo se razdelili v 3 skupine. Skupina najbolj pripravljenih fantov se je odpravila na »climbing trail Friderik«, kjer so se res izkazali. Prevozili smo polovico Friderika in se nato spustili po »flow trailu Veronika«. Ostali učenci in učenke so se tudi spuščali po Veroniki, s tem, da so si za vzpenjanje izbrali malce enostavnejšo pot. Na tem parku nas vedno prehiti čas, vsi bi tam radi ostali še in še in še malo dlje.
Vrnili smo se do šole, se malce okrepčali in ugotovili, da smo naredili dobrih 20 km in premagali okoli 270m višinske razlike.
Kolesarit gremo ponovno 25. maja 2017, na Dan odprtih vrat šole, kamor ste vsi lepo vabljeni.

Mentor: Peter Gradišar

Dostopnost