Petek, 24.11.2017
Zbujanje se je začelo kot ponavadi ob 7.00 in učenci so dokaj hitro že prišli v skupno garderobo, kjer so dobili navodila, da namesto telovadbe morajo pospraviti sobe in spakirati prtljago.
Po zajtrku je sledil še zadnji pohod na Slap Savico. Pohod ni bil preveč naporen. Pred ciljem smo morali še premagati čez 540 stopnic. Na cilju nas je dočakal čudovit razgled na šumeči slap in bohinjsko dolino. Nekaj minutk pavze smo namenili malici, fotografiranju in klepetu. Sonce nas je grelo vso pot nazaj v dolino.
Po kosilu se je vodja doma še zahvalil vsem učiteljem in delavcem doma za izpeljavo celotnega tedna ter podelil nekaj priznanj. Priznanje za najbolj čisto fantovsko sobo so dobili Din, Jaka L. in Sandi. Pri puncah pa so se izkazale Josipa, Florentina, Hana, Julija, Tina in Urška. Matej in Adnan pa sta dobila priznanje za prvo mesto na orijentacijskem teku.

Bivanje v domu je bilo prijetno in predvsem koristno tako za učenčev telesni in duševni razvoj.
Učiteljici
Nikolina in Martina

Četrtek, 23.11.2017
ŠVN nauči učence o pomembnosti skupinske dinamike v kateri je vsak posameznik odgovoren za celotno skupino. Naučili so se, kako pomembna je točnost, odgovornost in sodelovanje. Današnje aktivnosti so krepile prav te vrednote.
Prva skupina se je odlično odrezala na plezalni steni. Večini je uspelo priti do cilja. Nekateri so se celo povzpeli večkrat.
Druga skupina se je odpravila na kanu, a zaradi slabega vremena končala dopoldanske aktivnosti z lokostrelstvom.
V popoldanskih urah so učenci v manjših skupinah tekmovali v orientacijskem teku.
Prosti čas, pred večerjo, je bil živahen in vzhičen, ker so se pripravljali na zaključni večer s plesom.
Učiteljici
Nikolina in Martina
Danes zjutraj nas ni pričakalo sonce, ampak jutranja megla. To ni bila ovira za izvajanje dopoldanskega programa. Polni energije in novih pričakovanj smo se odpravili na aktivnosti.
Prva skupina je premagovala strah pred globino in krepila samozavest na naravni plezalni steni. Vsi učenci so se v plezanju preizkusili, a le nekateri so prišli do zvončka. Druga skupina si je ogledala Planšarski muzej. Na poti nazaj pa tudi grad Žige Zoisa in Hudičev most. Učence je najbolj navdušil čudovit razgled na pašnike in dolino. Po kosilu smo veslali po jezeru in raziskovali njegov ekosistem.
Učiteljici
Nikolina in Martina
Torkovo jutro se je začelo z jutranjo telovadbo, obilnim zajtrkom, pospravljanjem in ocenjevanjem sob. Ena skupina se je odpravila na pohod proti Planšarskem muzeju. 5km pohod ob hladnem a sončnem vremenu nibil zahteven.
Druga skupina je s kanuji spoznavala naravne značilnosti Bohinjskega jezera in okolice. Popoldne so učenci obnovili znanje o orientaciji in kartografiji.
Učiteljici sva fotografirali njihove aktivnosti in prečudovito okolje jezera.
Učenci se primerno vedejo in so dobre volje. Najraje imajo prosti čas, ko utrjujejo prijateljske vezi.
Učiteljici
Nikolina in Martina
Dostopnost