Včeraj 13.9.2018, je v okolici NM, na OŠ Stopiče, potekalo predtekmovanje dolenjske regije v kvizu Male sive celice. Tekmovali sta tudi dve ekipi naše šole. Med 34 ekipami so Gašper Aljaž, Hana Prebilič in Anej Oman po pisnem delu tekmovanja premagali vse ostale ekipe in zasedli izjemno prvo mesto. To je pomenilo uvrstitev v ustni del, zadnji korak do uvrstitve na snemanje oddaje. Ustni del pa je bil že tretjič žal usoden tudi za to ekipo, ki pa je, to je potrebno priznati, imela največjo smolo z vprašanji, saj so dobili mnogo težja vprašanja kot ostale ekipe. Tu bi bilo potrebno imeti malo več sreče, a je žal ni bilo. Tako nam je le točka zmanjkala do uvrstitve na televizijski del oddaje.
Tudi druga ekipa v sestavi Miha Car, Aljaž Kastelic in Gašper Žagar so bili na pisnem delu zelo dobri, zmanjkali sta jim le dve točki do uvrstitve v ustni del.
Pisni del je bil torej odličen, na ustnem delu pa smola. Kljub temu, smo OŠ Stopiče zapustili zadovoljni in odločeni, da se drugo leto borimo naprej.

Čestitke vsem tekmovalcem.

Mentor: Peter Gradišar

Dostopnost