V upanju, da nam jo vreme ne zagode, smo med tednom opazovali vremensko napoved. Izkazalo se je, da bomo imeli na dan pohoda, 7. 3. 2020, prijetno toplo vreme in da bomo brez strahu pred dežjem uživali v pohodu.

Mentorice in kar 60 mladih planincev smo se zbrali na že običajnih mestih. Kljub zgodnji uri se je na avtobusu slišalo veselo čebljanje otrok, zato je čas hitro mineval.

Naša prva postaja je bilo počivališče Tepanje ob avtocesti Ljubljana – Maribor. Kratek postanek smo izkoristili tudi za našo prvo jutranjo malico. S polnimi želodčki je bilo tako lažje nadaljevati pot do Kamnice pri Mariboru.

S parkirnega mesta pri OŠ Kamnica smo vzeli pot po noge. Do cilja smo potrebovali dve uri, pot pa nas je vodila po precej razgibani planinski poti, s katere smo imeli čudovite razglede na okolico. Na vrhu stoji cerkev sv. Urbana, katera je vidna že od daleč. Z Urbana je lep razgled proti severu na zasnežene gore v Avstriji, na gričevnate Slovenske gorice na vzhodu in Donačko goro na jugu.

Po malici, so mladi planinci in planinke vestno izpolnili svoje planinske dnevnike ter narisali ali zapisali svoje vtise o pohodu. Še obvezno skupinsko fotografiranje in nastopil je čas za sestop po poti vzpona.

Malo utrujeni, a vseeno veseli, smo prispeli do avtobusa. Malo smo še očistili čevlje in hop! na avtobus, saj smo bili že vsi v pričakovanju trojanskih krofov. Na Trojanah pa presenečenje – vsak je dobil ogromen slasten krof! To je bilo šele veselje! Marsikdo je kupil krofe še za domov in z njimi razveselil svoje domače.

Veseli in zadovoljni smo tokrat spet zelo pozno popoldne prispeli nazaj v Kočevje in polni novih doživetij se že veselimo novega pohoda. Če ne verjamete, pa poskusite še vi =)!

Za MOPD Kočevje,

Nadja Oberstar

Dostopnost