Spoštovani straši devetošolcev, dragi učenci!

 

Kakor smo že predvidevali, v tem šolskem letu izvedba informativnih dni, ki bodo  12. in 13. februarja 2021 v srednjih šolah in dijaških domovih, ne bo mogoča.

Šole in dijaški domovi se bodo predstavili na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.

Kot so zapisali na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), se ve, da tak način predstavitve ni najbolj ustrezen, vendar je v dani situaciji edini možen.

Z namenom, da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni za letošnje devetošolce zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, imate na povezavi https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/  objavljena seznama vseh srednjih šol in dijaških domov z naslovi do njihovih spletnih strani.

Bodite pozorni, saj navedena seznama vsebujeta tudi nekatere druge ključne informacije glede izvedbe informativnih dni. Na nekaterih šolah se boste lahko udeležili videokonferenc, klepetalnic s strokovnimi delavci, imeli možnost pogovora z dijaki ali si virtualno ogledali šolo.

Novodobna krilatica pravi, da poseduje večjo veljavo tisti, ki ima več informacij. Izkoristite dan, pridobite čim več informacij in si naredite koristno ter zanimivo doživetje!

 

Lepo vas pozdravljam,

Meta Rupar, svetovalna delavka

Dostopnost