Spoštovani starši prvega triletja,

Tako… pa vam spet jemljemo otroka… Pa ravno dobro ste se navadili delat z njim

Saj vem, da je bilo NORO naporno in je res ta ukrep bil več kot nujen, predvsem s stališča, da zadihate vi, da lahko opravljate eno službo in ne več…

Torej v torek, 9. 2. 2021, se vrnejo v šole VSI učenci 1. triletja. Glede na to, da smo še vedno globoko v epidemiji, si res lepo prosim že vnaprej doma preberete protokol, ker bo gibanje in bivanje zelo nadzorovano. Vse v želji, da res v šoli ostanemo do konca pouka in se ne premikamo sem in tja.

Kaj so bistvene stvari?

  1. Vsi delavci šole bomo v ponedeljek testirani. Torej 100% je, da vaše otroke pričakujemo zdravi. Testiranje se bo izvajalo tedensko.
  1. NUJNO res v šolo pripeljite le zdravega otroka, to je verjetno najpomembnejša »zapoved«.
  1. Vstop v šolo je dovoljen izključno delavcem šole in učencem skozi glavni vhod. Otroka starši pripeljete le do glavnega vhoda, kjer ga prevzame dežurna učiteljica. V šolo brez dogovora ne smete vstopiti.
  1. Vsi delavci šole ves čas nosijo zaščitno masko.
  1. Učenci nosijo zaščitno masko v skupnih prostorih (hodniki, WC-ji, knjižnica, vstop in izstop iz šole). V matični učilnici zaščitna maska za učence ni obvezna.  
  1. Vsak učenec bo od prihoda pa do odhoda iz šole v istem »mehurčku«. Torej ni nikakršnih mešanj (JUV, pouku, kosilo in OPB).
  1. Jutranje varstvo za prve razrede se lahko začne ob 5:40, medtem ko otroka 2. in 3. razreda ne moremo sprejeti pred 6:30 uro.
  1. Kosila bodo točno ob določeni uri in se bodo izvajala izključno znotraj oddelka. Torej učenec, ki ni v podaljšanem bivanju, odide na kosilo z razredom po urniku in po kosilu zapusti šolo.
  1. Ob odhodu se starši držite v največji možni meri ure, ki ste jo zapisali. Otroka pridete iskat pred glavni vhod. Delavcu pri vhodu poveste po koga ste prišli in delavec učenca pripelje. Učenci bodo na odhod pripravljeni ob urah, ki ste jih zapisali.
  1. In seveda velja vse usvojeno do sedaj – razkuževanje in umivanje rok, higiena kihanja in kašlja, ter seveda skrb za varno razdaljo v skupnih prostorih…

Moja velika, velika želja je, da šole ostanejo odprte do konca pouka in učenci lahko sprejemajo znanje na edini pravi način…

Da pa bo tako, pa seveda od vas vseh pričakujem razumevanje, sodelovanje in upoštevanje dogovorjenega. Gre za NAŠE in VAŠE otroke.

Vse dobro in se vidimo

Vaš ravnatelj

Dostopnost