Spoštovani starši,

v slovo mahamo že 6. tednu pouka… Počasi učenci že odštevajo dneve do prvih počitnic, krompirjeve jim rečemo in bodo nastopile že čez 2 tedna.

Glede pandemične krize nam gre dobro. Spet je minil teden brez karantene oddelka. Po mojih informacijah nimamo tudi nobenega okuženega otroka, vem le za 2 v karanteni otrok in eno karanteno učitelja… Dajmo res vsi poskrbet, vsak na svoji strani, da tako ostane čimdlje. Ponovno vas vse starše učencev tretje triade prijazno naprošam, da res v največji meri prevzemate brezplačne teste v lekarni in z vašo pomočjo z otroki opravite ob nedeljah samotestiranje.

Nekaj informacij, da boste na tekočem:

  1. Včeraj ali danes so vam otroci domov prinesli informacijo o kontaktu vašega predstavnika oddelka v svetu staršev. Lepo vas prosim, da omenjenemu predstavniku samo napišete mail ali sporočilo, da vas shrani in doda v skupino, ter bo na tak način potekalo najbolj kvalitetno obveščanje.
  2. V torek bodo učenci v mapah prinesli letošnje prve položnice. Lepo vas prosim, da jih prevzamete in jih date na »svoj kup«, da se zadeva ne bo potem izgubila.
  3. Teden, ki ga zaključujemo je teden duševnega zdravja, ki ga ponazarja zelena pentlja. Naša psihologinja je na naši šolski spletni strani (https://www.oszboraodposlancev.si/) dnevno objavljala zanimive članke na to temo in vas lepo prosim, da preletite vsebino skupaj z otrokom – gotovo boste lahko razvili kvaliteten pogovor.
  4. V naslednjem tednu bodo vsi učenci predmetne stopnje deležni usmerjenega predavanja policije in kriminalistov PP Kočevje na temo ozaveščanja in preventive obnašanja na spletu… Izvedeli bodo na kaj je biti potrebno še posebej pazljiv na spletu, kakšne nevarnosti vse tam pretijo, kdaj si žrtev zlorabe, kaj narediti v tem primeru in kakšna je seveda odgovornost nadlegovalca, ter sankcije, če se na spletu obnašaš neprimerno…
  5. Počasi se začenjajo prva ocenjevanja… Kar se tiče pisnega ocenjevanja je vse določeno na naslednji povezavi – https://www.oszboraodposlancev.si/plan-pisnega-ocenjevanja/
    V primeru kakršnihkoli vprašanj, se lepo prosim vedno obrnite na učitelja po mailu oz. se najavite na tedenskih govorilnih urah, katere termine dobite na tej povezavi – http://www.oszboraodposlancev.si/govorilne-ure-2/
    Samo s pogovorom in dogovorom lahko rešimo vse težave, ki morebiti nastanejo…
  6. Na svetu staršev je predstavnica 2. razreda zaprosila, da se bi na šoli izvedel roditeljski sestanek učiteljic tujega jezika za starše otrok razredne stopnje.

Roditeljski sestanki bodo sklicani na ZOOM povezavi pred »krompirjevimi« počitnicami. Učiteljice bodo na voljo za vprašanja, predvsem pa bodo predstavile kratko letni načrt dela in kriterije znanja.

Naj bo to za ta teden dovolj.

Želim vam lep vikend in upam, da mraz še ne bo zavel na našo Kočevsko.

Vaš ravnatelj

Dostopnost