Spoštovani starši,

15. teden pouka je za nami. Dobro nam gre na vseh področjih in pričakovanje prihajajočih počitnic, ki bodo pri veliki večini tudi vas, dela proste, je vedno večje… Konec decembra ima pač svoj tradicionalni naboj…

V tem tednu se je šolal na daljavo le 1 oddelek, na vidiku nimamo novih karanten, tako da upam, da bomo zaključek koledarskega leta v šoli pričakali vsi oddelki. Med učenci imamo javljene 4 okužbe, med zaposlenimi pa smo trenutno brez okužb.

Samotestiranje poteka brez kakršnihkoli težav. V tem tednu smo med 1.036 testiranji ugotovili 4 pozitivne. V šolo sta se vrnila še 2 učenca in trenutno imamo na daljavo le še 18 učencev. Tri od teh se naj bi vrnili v šolo po prazničnih dnevih.

V tem tednu so imeli učenci športne dneve in pokazali smo, da se da v teh poostrenih razmerah odditi tudi na smučanje, drsanje in izvajati vse zimske radosti.

Kratki dnevi so zelo primerni za branje knjig, h kateremu vas res vabim skupaj z otroki. Naj vidijo, da je to vrednota tudi pri vas. Na spodnji povezavi so priporočene knjige za učence po starosti, s strani naše knjižničarke.

https://www.oszboraodposlancev.si/2021/12/13/priporocene-knjige/

In na koncu – na šoli poteka projekt BODI DOBER, BODI KUL… Prosim, da tudi vi doma spodbujate otroke k dobrodelnosti. Že samo pogovor, obisk, klic, pomoč pri nakupu… je nekaj, kar sočloveku lahko pomeni ogromno, nepopisno veliko… Čas epidemije je navrgel na plano egoističnost naše družbe. Dajmo delati res vsi skupaj na vrednoti dajanja in razdajanja sebe za sočloveka… Naučimo otroke, da je skrb za sočloveka, za šibkejšega, za pomoči potrebnega…, nekaj kar prinaša vsem.

https://www.oszboraodposlancev.si/2021/12/13/bodi-dober-bodi-kul-3/

Želim vam miren vikend, ki naj vam postreže z obilico sonca… Naj bo lepo, kjerkoli že boste…

Vaš ravnatelj

Dostopnost