Spoštovani starši,

pa smo le uspeli z doslednim opominjanjem spremeniti ukrepe glede pošiljanja v te nesrečne karantene, ki so vam gotovo pomenile stres, ko ste prejemali moja obvestila.

Odhod oddelka v karanteno po novih ukrepih se bo zgodil le še poredkoma, pri nas na šoli še nismo imeli toliko okuženih v oddelku (30%), da bi cel oddelek odšel v karanteno.

Od jutri (srede, 19.1.2022) veljajo naslednji ukrepi pri določanju karanten:

  • oddelek ne odhaja več v karanteno takoj ob pozitivnem učencu, temveč šele po 30% pozitivnih učencev v oddelku, kar pa skoraj gotovo ne bo prišlo v poštev (niti blizu še nismo bili). Plastično to pomeni, da karanten več ne bo.
  • ob ugotovitvi pozitivnega učenca v oddelku, se za cel oddelek uvede nujnost sedemdnevnega zaporednega presejalnega samotestiranja za vse učence v oddelku.

To pomeni, da se učenci, kjer je bil potrjen pozitiven primer s PCR testiranjem, samotestirajo tistih sedem dni tudi v TOR in ČET. Testirajo se vsi učenci razen treh izjem (prebolevniki zadnjih 45 dni ali 2-krat ceplejeni in kadarkoli preboleli ali 3-krat cepljenih, ki jih pa ni).

Prosim, da imajo učenci, ki izpolnjujejo eno od teh treh izjem na predmetni stopnji, potrdilo pri sebi (menjujejo se učitelji, ki samotestirajo), za učence razredne stopnje, pa to potrdilo pošljite do vaših razredničark po mailu, ki bodo ustrezno označile pri sebi.

  • v lekarni prejmete po novem 20 kosov HAG testov
  • sam vas bom po mailu obveščal, ko bo prišlo do pozitivnega primera v oddelku in bo to pomenilo dodatno samotestiranje

V prilogi za tiste, ki se vam ljubi brati, pošiljam podroben Protokol ukrepanja OŠ Zbora odposlancev.

Želim vam vse dobro in vas lepo pozdravljam

Vaš ravnatelj

Dostopnost