Spoštovani,

prijave za vpis v srednjo šolo so bile oddane v drugem tednu marca. Kot veste, je možno prijavo prenesti.

Kako se izvede prenos?

To storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kamor smo oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma na poseben elektronski naslov, ki ga je šola ustvarila v ta namen, posredujete skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša (objavljena je na spletni strani), v kateri pisno zaprosite, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Če se boste otrok in vi odločili za prenos prijavnice, lahko to izvedete najkasneje do 25. 4. 2022. Elektronsko pošto, v kateri boste priložili izpolnjen obrazec oz. izjavo za prenos prijavnice, morate poslati na elektronski naslov svetovalnega delavca srednje šole najkasneje do 14. ure.

Spodaj imate povezavo, ki vas pripelje do Obvestila o poteku prenosa prijavnice za vpis novincev v srednje šole za šolsko leto 2022/2023, Navodila za prenos prijavnice.

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Po potrebi kliknete na Informacije o poteku vpisa, na Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev vseh srednjih šol in na Obrazec izjava za prenos prijavnice.

Svetujem vam, da se po prenosu prijave vendarle prepričate, da je prijavnica na pravi šoli.

V petek, 8. aprila je bilo popoldan objavljeno tudi stanje prijav. Učencem sem povedala kje dobijo te informacije, a kot rečno, objava je bila popoldan, zato jim nisem mogla predstaviti številk glede stanja prijav.

Stanje prijav najdete na isti povezavi kot prej. Greste precej dol po spletni strani, kjer dobite še Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole. Poiščite šolo oz. program kamor se želi vpisati vaš otrok.

Na spodnji povezavi lahko dnevno spremljate stanje prijav.

https://paka3.mss.edus.si/Vpis/javno/izpisjavno.aspx?SolskoLeto=27&ReportID=42&format=pdf

Če je prijav preveč, vam svetujem, da pokličete v svetovalno službo srednje šole in vprašate na katerem mestu je vaš otrok in ali vam svetujejo prenos prijave.

Prosim, ne kličite kar vsi po vrsti, pač pa le v primeru, kjer je to potrebno.

Če potrebujete pomoč ali dodatne informacije, me pokličite, vam bom z veseljem pomagale.

Lepo vas pozdravljam,

Meta Rupar

Dostopnost