Šolsko leto je bilo zelo pestro in občasno negotovo. S pozitivnim odnosom in zagnanostjo so se nekateri učenci odločili, da svoje znanje angleščine dokažejo tudi na tekmovanju.

Prvič letos je društvo učiteljev angleškega jezika, IATEFL, organiziralo tekmovanje iz znanja angleščine v 6. razredu. Kot mentorica sem to sprejela kot izziv. Tema šolskega tekmovanja je bila za učence dokaj zanimiva. V angleščini smo obnovili in se veliko novega naučili o živalskem svetu. Šolskega tekmovanja se je udeležilo 11 učencev. Gaja Zorić, Manca Lušin Zajc, Ažbe Mihelič ter Hana Resman so si prislužili bronasto priznanje in vstop na državno raven tekmovanja. Priprave na državno raven smo nadaljevali s temo o živalih iz Avstralije. Dan državnega tekmovanja je bil zelo prijeten. V dogovoru z voznikom smo se po tekmovanju ustavili v McDonaldsu. Učenci so bili neučakani glede rezultatov. Ti so prišli v velikem pričakovanju. Srebrno priznanje je dobila Gaja Zorić iz 6.a razreda. Do zlatega priznanja ji je zmanjkala le ena točka. Vesela sem bila za njen rezultat, ker je v tem šolskem letu bila precej aktivna tudi na različnih drugih področjih. Ponosna sem tudi na vse udeležence tekmovanja, ker nam bo ostalo v spominu, da je to bilo prvo.

Svoje znanje angleščine je želelo dokazati tudi 8 učencev osmega razreda. Njihovo tekmovanje je organiziral Zavod za šolstvo. Tudi njihove priprave so potekala preduro. Dokaj hitro so se morali zbuditi ob različnih nalogah bralnega razumevanja, slovničnih struktur, besedišča in pisnega sporočanja.

Viktorju Bleszkanyju, Ani Marinč, Lani Arh, Lani Bižal ter Nani Maji Hribar je uspelo dobiti bronasto priznanje. Na državno tekmovanje se je udeležil Viktor.

Viktor je bil rezultata zelo vesel in imel visoka pričakovanja tudi na višjem nivoju tekmovanja. Brez nerganja in slabe volje se je z veseljem udeleževal pripravam na tekmovanje. Naloge so bile težje in bolj zapletene. Viktor jih je vse opravil z veliko znanja in razumevanja. Pri pisnem sporočanju pa tudi mene presenetil z zelo zrelim razmišljanjem in oblikovanjem povedi.

Državno tekmovanje je potekalo na daljavo, zopet prvič. Viktor je nekaj nalog moral reševati preko računalnika. Zadnjo nalogo pisnega sporočanja pa pisati na list. Oba sva bila nestrpna glede rezultatov. Ponosna sem bila tudi na njega, da je osvojil srebrno priznanje. Mislim, da je sam bil nekoliko razočaran, vendar bo imel priložnost svoje odlično znanje angleščine dokazati tudi drugo leto.

Kot mentorica sem vesela, da sta se tekmovanji sploh izvedli glede na Covid situacijo ter, da so učenci pogumno in resno pristopili k pripravam in tekmovanju. Upam, da je bila to za njih lepa in ne grenka izkušnja…drugo leto nas čakajo novi izzivi.

Mentorica

Nikolina Pleše

Dostopnost