Junij je bil izredno naporen in zanimiv mesec. Zbrali smo še zadnje moči in pridobili še peščico ocen, nato pa smo uživali na polno.
Na športnem dnevu smo se najprej sprehodili do Brunarice, potem pa smo se razredi pomerili med seboj v Boju med dvema ognjema in nogometu.
Naslednji teden smo se s kolesi zapeljali po poligonu in nato po cesti ter uspešno opravili kolesarski izpit. Juhu, končno gremo lahko s kolesom sami na cesto!
V istem tednu smo imeli še delavnico Kubo robotika, kjer smo spoznali prisrčnega robotka. Naučili smo se ga programirati in ga poslali po že izdelanem zemljevidu do cilja. Kasneje smo mu v skupinah izdelali obleko in čisto svoje zemljevide. Bilo je tako zabavno, da kar nismo želeli odnehati.
Naslednji dan smo se v okviru naravoslovnega dne odpravili do Rudniškega jezera in Željnskih jam. Prijazna in zabavna vodiča Martin in Miha sta poskrbela, da smo se o jezeru, jamah, gozdnih živalih in rastlinah marsičesa naučili in kljub vročini uživali čez dan.
Predzadnji dan v petem razredu pa smo se odpravili v KCK. Ogledali smo si zelo zanimiv in poučen animirani film Duša. V razredu smo se nato o vsebini filma pogovorili in izdelali priponko ter obešanko za vrata.
Končno je prišel zadnji dan pouka in vse, kar lahko rečemo je…POČITNICE, PRIHAJAMO!

Dostopnost