Dragi učenke in učenci!

Kaj je tisto, zaradi česar vam je v šoli lepo? Kaj bi lahko na šoli storili, da bi se imeli še lepše? V šoli učenci in učitelji preživimo veliko časa, zato je gotovo zelo pomembno, da med seboj gradimo DOBRE ODNOSE. Za to pa včasih sploh ni treba veliko. Dovolj je, da postanemo pozorni na sočloveka.

K temu nas na nevsiljiv način spodbuja projekt BODI DOBER, BODI KUL!, na katerega bi vas radi spomnili tudi na začetku letošnjega šolskega leta. Na naši šoli se bomo učenci in učitelji trudili, da bomo drug drugemu DOBER ZGLED – zgled v odgovornem in spoštljivem ravnanju, zgled v delavnosti, poštenosti, strpnosti in dobrodelnosti.

V letošnjem šolskem letu se bomo osredotočili na letne čase; v vsakem od njih bomo skušali najti izziv za dobra dela. Da bi naš projekt zaživel v čim pestrejših odtenkih, imamo na šoli tudi steno, namenjeno projektu. To je stena pred vhodom v tajništvo in ravnateljevo pisarno. Na njej boste lahko skozi vse leto našli spodbude oz. ideje za to, kako (p)ostati dober vzornik, hkrati pa jo boste tudi sami bogatili s predstavitvami svojih dobrih del.

Za začetek ste lepo povabljeni, da najdete izziv za dobro delo v različnih jesenskih opravilih, h katerim vas spodbujajo podobe na steni v pritličju šole. Ko boste sošolcem, domačim, sorodnikom, znancem, prijateljem ali tujcem pomagali pri kakšnem jesenskem opravilu, dobro delo ali sebe pri delu fotografirajte in fotografijo pritrdite na ustrezno mesto na steni. Tako morda še koga spodbudite k dobremu in dokažete, da lahko prav vsak od nas prispeva košček dobrega k boljšemu in lepšemu življenju vseh nas.

BODIMO DOBRI, BODIMO KUL!

Petra Špiletič Latin, mentorica projekta

Dostopnost