Pa je minil tudi četrti dan v Osilnici. Ker smo bili cel teden zelo pridni, so nam učitelji izpolnili našo veliko željo – odšli smo na težko pričakovani paintball. Seznanitev z varnostnimi ukrepi, pravila igre, varnostna obleka, zaščitna čelada … in že se je začela naša nepozabna dogodivščina, za katero lahko trdimo, da nam bo za vedno ostala v spominu. Naš najboljši dan se je popoldne nadaljeval z izgradnjo katapulta, ribolovom, izdelovanjem cvetličnih šopkov, kopanjem v bazenu in zaključil z disco večerom.

Čas, ki smo ga preživeli v šoli v naravi je prehitro minil. Ker je vsega »luštnega« enkrat konec, se že malo utrujeni, a polni spominov, novega znanja in izkušenj, danes vračamo domov in vam pošiljamo še zadnje pozdravčke iz Osilnice.

Zbudili smo se v tretji dan izzivov. Potem ko smo se že za zajtrk okrepčali z ameriškimi palačinkami, smo obogatili svoje znanje floristike in postali pravi strokovnjaki v poznavanju zdravilnih travniških rastlin. Včerajšnji dan je bil tudi dan preživetja v naravi. Vsaka skupina je izdelala čisto svoj bivak. Kako uspešni smo bili, lahko presodite na podlagi fotografij. Popoldne smo igrali igre Petra Klepca, s katerimi smo dokazali, da le s skupnimi močmi in sodelovanjem lahko pridemo do cilja. Ob koncu dneva so sledile športen igre, medtem ko se je druga skupina sproščala v bazenu. Skratka mi uživamo in se imamo lepo.

Drugi dan je za nami. Spočiti in polni energije smo začeli dan in se, razdeljeni v skupine, odpravili vsak na svojo stran. Odkrivali smo drevesne vrste in travniške rastline, se sprehodili ob reki Kolpi in Čabranki ter podali ekološko oceno reke. Tudi adrenalina nam ni manjkalo. Preizkusili smo se v lokostrelstvu ter premagovali izzive na plezalni steni. Vztrajnost in pogum sta bila več kot dokazana. Športne aktivnosti skozi dan in večerni taborniški ogenj pa sta poskrbela za prijetno druženje.

Najboljša stvar današnjega dne je bil adrenalinski dogodek, ko sem plezal po plezalni steni. Kljub strahu, sem stisnil zobe in prišel do vrha. (Matic Lončarevič)

Najbolj všeč mi je bilo plezanje. Čeprav mi je proti koncu apodrsnilo, mi je uspelo priti do vrha, na kar sem zelo ponosen. (Matija Gelze Ruparčič)

Všeč mi je bilo, ko smo odšli na sprehod, spoznavali rastline. Najbolj mi je všeč, da se lahko družimo ob športnih aktivnostih. (Neja Blaževič)

Najbolj všeč nama je, ko imamo prosti čas, ki ga lahko namenimo športu. (Ema Horvat, Vita Luzar Lunder)

Všeč mi je, ko igramo pinkponk, ko se družim in pogovarjam s prijatelji. (Kristjan Remic)

Učenci 7. razredov smo včeraj srečno prispeli v Osilnico. Po zelo okusnem kosilu smo se odpravili na daljši pohod po deželi Petra Klepca. Sledil je ogled projekcije in težko pričakovana večerja, s katero smo nadoknadili izgubljene kalorije. Za piko na i smo proslavili tudi Ajšin rojstni dan in se posladkali s slastno torto. Večer smo preživeli ob klepetu, igranju družabnih iger in dobri glasbi.

Pozdrav iz Osilnice!

Učenci 7. razredov in učiteljice

Dostopnost