NAŠA ŠOLA MIGA

Na sončno delovno soboto, 7. aprila, smo se na Osnovni šoli Zbora odposlancev odločili, da ta poseben pomladni dan preživimo v čim bolj sproščenem, družabnem duhu, pa vendar koristno obarvanim s športom in nadgrajenim s čistilno akcijo.
Pri organiziranju tega dne smo želeli izpostaviti več pomembnih vzgojnih vidikov in vrednot. S športnimi dejavnostmi v naravi prav vseh strokovnih delavcev šole, vključno z vodstvom, smo opozorili na pomen gibanja in zdravega načina življenja, sodelovanje staršev pa naj bi bil pri tem pomemben prispevek dobrega zgleda. S pobiranjem odvrženih smeti smo vse udeležence opozorili na problem odpadkov v naravi, ter nujno varovanje in spoštovanje našega okolja.
Šola je otrokom ponudila paleto športnih dejavnosti, katere so otroci poljubno izbrali. K organizaciji in sodelovanju smo povabili tudi okoliške športne klube.
Ravninskega pohoda proti Brunarici so se udeležili učenci in starši prvih, drugih in tretjih razredov. Odpravili so se po prebujajočem se pomladanskem gozdu, polnem prvih cvetlic, med potjo pa pobrali kar nekaj smeti. Na cilju jih je pričakal velik napihljiv tobogan, uživali pa so tudi na trampolinu in drugih igralih.
V višjih razredih so prišli na svoj račun pohodniki in kolesarji. Organiziran je bil pohod na Mestni vrh, ravninski pohod okoli Kočevja v dolžini 14 km in kar zajetna dolžina kolesarjenja po okoliških vaseh in gozdnih poteh.
Na dvorišču Reške šole so se učenci drugega razreda in njihovi starši urili v rolanju. Na koncu so se pomerili še v hokejski tekmi. Vzporedno s to dejavnostjo pa so na šolski zelenici potekale zabavne štafetne igre.
Učenci tretjih, četrtih in petih razredov so se iz Gaja odpravili v gozd proti trim stezi. Razdelili so se v skupine in se seznanili ter pomerili v taborniških veščinah in reševali zanimive naloge. Zaključili so v dolini ob tabornem ognju z malico in nekaj taborniškimi igrami.
Učenci višjih razredov so imeli na razpolago pester nabor športov. Učenci četrtega do devetega razreda so lahko izbirali med naslednjimi dejavnosti: lokostrelstvo, kegljanje, ameriški nogomet, nogomet, košarka, frizbi in odbojko. Pri nogometu je bila seveda udeležba otrok največja, saj se liga prvakov preveša v svoj zaključek in teme pogovorov med fanti se vrtijo veliko v tej smeri… Pri odbojki pa je sodelovala ekipa, sestavljena iz staršev in učiteljev. Vse naštete dejavnosti so potekale v Gaju.
Prečudovit pomladni dan je več kot izpolnil naš namen in pričakovanja. Otroci, starši in učitelji smo v prijetnem druženju naredili nekaj dobrega zase in tudi naravo. Dan, ki smo ga poimenovali Naša šola miga, pa bo postal tradicionalen in nas bo kot tak spremljal vedno v začetku pomladi.

Marina Dekleva

Slikovni utrinki iz dneva Naša šola miga.

Dostopnost