Dne 17. septembra, smo se v sestavi Eneja Pirc, Kaja Jerbič, Miha Car, Hana Prebilič, Gašper Aljaž, Oman Nejc in mentor Peter Gradišar odpravili na predtekmovanje v kvizu Male sive celice v Kozje.
Okoli 13:45 ure smo se neučakano vkrcali v kombi in se podali novim dogodivščinam naproti. Pot nas je vodila preko Novega mesta vse do Brežic, kjer smo zapustili hitro cesto in nadaljevali pot po pretežnem ravninski pokrajini, obdano z griči poraslimi s trtami.
Po dveh urah klepeta, poslušanja glasbe in opazovanja prelepe narave smo prispeli pred OŠ Kozje.
Na hitro smo se malo okrepčali, saj je prišel čas, da se razdelimo na dve ekipi in se odpravimo na pisni del. Pisni del je bil zahteven, zato je čas, ki smo ga imeli na razpolago hitro minil. Po končanem testu smo odhiteli do mentorja Petra, kjer smo začeli preverjati naše odgovore. Med čakanjem na rezultate smo bili zelo nemirni, saj smo vedeli, da bo šlo na tesno. Z nekaj zamude so objavili rezultate, a žal nobena ekipa ni bila dovolj uspešna, da bi se uvrstila na drugi del, eni ekipi je ponovno manjkala le 1 točka. Z malo grenkim priokusom smo se kot gledalci udeležili še ustnega dela.
Po zaključku tekmovanja je grenki priokus že izginil, saj smo spoznali, da vedno ne moreš biti najboljši in da je to bila le ena dobra izkušnja, ki jo lahko drugo leto samo nadgradimo.
Pot proti domu je bila sproščena, vesela in polne zabave, zato je pot minila zelo hitro. V Kočevje smo prišli v poznih večernih urah.

Napisala: Kaja Jerbič
Mentor: Peter Gradišar

Dostopnost