In se je – iskrilo, namreč – že ves december; v ponedeljek, 16. 12. 2019,  pa še posebno, saj je na naši šoli Zbora odposlancev potekal 14. božično-novoletni bazar, ki so ga pod vodstvom učiteljic Urške Rupnik in Ande Jambrovič pripravili in izpeljali učitelji in učenci naše šole.

Najpomembnejša pri božično-novoletnem bazarju je dobrodelnost, saj na ta način zbiramo prostovoljne prispevke. Ves tako zbran denar je namenjen šolskemu skladu – to je učencem naše šole – za nabavo šolskih pripomočkov in družabnih iger, za pomoč učencem pri plačilu šole v naravi ali za razne vstopnine in tudi za nagradne izlete (prevoz, vstopnina). Zato smo veseli vsakega prispevka.

Ob takem delu učenci začutijo dobrodelno noto, zavejo se, da lahko vsak s svojim delom prispeva za skupnost, ki ji pripada.

Naslov celotne prireditve Naj se iskri!  pa govori sam zase. In da –  naj se iskrijo lučke in naj preženejo to zimsko decembrsko temo! Ampak naj se iskrijo lučke tudi v naših srcih, v naših očeh in naših objemih. In ne skoparimo z njimi. Saj veste – objemčkov ni nikoli preveč in tudi dobrih želja za zdravje in srečo nikoli dovolj. Zato: en velik objem in – naj se iskri!

Jadranka Zekić

 

Dostopnost