PETEK

 

This is the end my only friend…..
Tako. Zadnje poglavje. Kar ne moremo verjeti, da je ŽE konec. Sobe smo pospravili en, dva, tri, ( kako nenavadno, da to doma ni navada),
po zajtrku pa spet vsak na svojo dejavnost. Sonce nas tudi danes spremlja in težko se bomo poslovili od teh lepih krajev. Po kosilu hitro v avtobus, danes je petek,”gužva” bo na cesti….Bomo pa zato jutri doma, cel vikend prosto. Hura!
Nasvidenje Pohorje!
Učenci osmih razredov OŠ Zbora odposlancev Kočevje, učiteljice Mateja Junc, Tanja Lavrič in Andrejka Topič
ČETRTEK
Stari pregovor drži – po dežju posije sonce. In sije cel dan, kako lep dan. Mi pa v pustolovskem parku. Na začetku je treba zbrati kar nekaj poguma, potem pa je prav zabavno. Nekateri so želeli celo izmeriti čas in seveda, Bine je zmagovalec.Učitelj Dani iz CŠOD Planinka nam je spet pripravil zanimive, nenavadne, ustvarjalne naloge iz astronomije. Računali smo koordinate in iskali t.i. geocatch. Končno smo si zapomnili tudi vsa pravila iz Bejšbola in na lastnem ognju spekli jabolka.
Zdaj pa sledi Pohorje ima talent- priznamo, skoraj smo se pokregali. Na koncu smo ugotovili, da je prijateljstvo najpomembnejše in se vse lepo dogovorili.

 

SREDA

Jutro. Lije kot iz škafa – a to smo vedeli in naše dopoldne se odvija na suhem v varnem zavetju doma Planinka.Koliko je še miselnih iger, ki jih je treba razvozljati, pa ponovno spoznavati svet kamnin in vesolje. Dopoldne mine kot bi trenil.
Dež je ponehal in na vrst sta frizbi in bejšbol( ha, ha). Na svežem gorskem zraku je to še prav poseben izziv. Punce popolnoma nič ne ostajajo za fanti, enakovreden boj se bije za vsako točko.
Fina večerja in zopet bo prehitro minil  še en dan Šole v naravi.

TOREK

Prebudili smo se v sončno jesensko jutro. Razgibavanje na prostem je z zanimanjem spremljal sivi muc, a se nam je že mudilo na zajtrk. Ena skupina se nas je odpravila na učenje nordijske hoje vse do razglednega stolpa nad smučiščem, od koder smo imeli razgled na celoten Maribor. Druga skupina je odšla do potoka, na poti smo spoznavali drevesne vrste, v potočku pa  iskali vodne živalice. Tretja skupina  je spoznavala planete in zvezde, gledali smo sonce in luno in risali planete.

Imeli smo priložnost spoznati kamnine, ki so značilne za Pohorje in se hkrati naučili vse o nastanku in vrstah le teh.

Popoldne pa frizbi! Kdo vrže dlje? na koncu pa tekma…Prav hladno je že začelo pihati, se vidimo jutri!

PONEDELJEK

Deževno jutro se je prevesilo v  oblačno dopoldne, ko smo učenci 8.a in 8. b Osnovne šole Zbora odposlancev Kočevje prispeli v CŠOD Planinka v Mariborskem Pohorju. Dom na vrhu planote in krasen razgled v dolino, velike in svetle sobe – to obeta  še eno nepozabno Šolo v naravi.Hitro smo se namestili po sobah in nato poslušali predstavitev programa pedagoške vodje doma Aleksandre Janc. Sledilo je zelo okusno kosilo in kratek počitek.

Hladen visokogorski veter je razpihal oblake in začele so se prve aktivnosti. Orientacija in ognji. Kar malo strašljivo je bilo, ker si moral SAM brati karto in najti ter označiti določene točke naterenu. Sprva si nismo upali, a hočeš nočeš smo se podali  na teren in vsi srečno prišli na cilj. Zmaga je šla tokrat v ženske roke, trikrat hura za Živo! Durga skupina pa se je učila kurjenja ognja v naravi. Nekateri je šlo že kar odlično, očitno imajo s tem že izkušnje.
Zdaj pa samo še večerja, tople sobe in sladke sanje, se oglasimo jutri!
Dostopnost