Spoštovani starši,

tako kot smo že vajeni, se zelo hitro spreminjajo vsi odloki o zaščiti pred širjenjem koronavirusa.

Včeraj spremenjeni Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, močno poseže tudi v šolski prostor.

Od ponedeljka, 8. 3. 2021 naprej, bo tudi v matičnih učilnicah (mehurčkih) OBVEZNA uporaba zaščitne maske za vse učence od 6. razreda naprej. Torej učenci od 6. razreda naprej morajo nositi zaščitno masko ves čas od prihoda v šolsko stavbo, pa do njenega zapuščanja.

Snemejo jo lahko le pri malici in kosilu, ter pri športu, če ga izvajajo zunaj in je seveda med njimi ustrezna razdalja.

Prav tako je v okrožnici, ki vam jo posredujem in povzema odloke vlade zapisano, da se zaščitna maska priporoča ves čas tudi za otroke od 1. do 5. razreda.

Tudi učitelji morajo obvezno po novem uporabljati zaščitno masko in uporaba vizirjev, ki so jih uporabljali nekateri učitelji več ni dovoljeno.

Verjamem, da pri marsikomu to obvestilo ne bo sprejeto ravno z navdušenjem, a res vas prosim, da skušate pogledati širše – gre za varnost v prvi vrsti vašega otroka, varnost  vseh sošolcev in seveda učiteljev. Gotovo med nami niso samo zdrave osebe, temveč je kar nekaj ranljivih, ki jim bo tak način šolanja pomenil v prvi vrsti mirnejše in bolj brezskrbno izobraževanje.

Želim vam vse dobro z veliko željo, da čimprej te “nori časi” minejo

Vaš ravnatelj

Dostopnost