Spoštovani učenci in starši učencev 6. in 9. razreda,

obveščam vas, da bomo na šoli izvedli po navodilih MIZŠ in RIC- a poskusno pilotno e-testiranje izvedbe NPZ-jev. Za učence naše šole bo potekalo v računalnici šole po pripravljenem razporedu v ponedeljek, 22.3.2021, za 9. razrede in v sredo, 24.3.2021, za 6. razrede.

Pilotno e-testiranje izvedbe NPZ bo potekalo 90 minut. Učenci bodo pred začetkom testiranja dobili uporabniško ime in geslo, nato pa jih bodo učitelji seznanili s programom in e-testom NPZ . Pri izvedbi pilotnega e-testiranja bo prisoten učitelj in računalničar.
Z uporabniškim imenom in geslom se bodo učenci prijavili in reševali test, ki bo sestavljen iz slo, mat in tja. Ponovno se bo bodo lahko učenci prijavili popoldne doma in ponovno reševali prazen test od 15.30. ure dalje.Prijavili se bodo z enakim uporabniškim imenom in geslom, ki ga bodo odnesli domov.

V primeru, da je učenec ta dan odsoten (bolezen, karantena), bo lahko isti dan, ko se izvaja e-testiranje v šoli, po 15.30 dostopal do e-testa tudi doma. E-testi za reševanje doma so dostopni na spletni strani za učence npz.ric.si, prav tako navodila za reševanje e-testa (video s pdf dokumentom). Ti učenci prav tako potrebujejo svoje uporabniško ime in geslo. V primeru, da se učenec, ki je v karanteni ali odsoten, odloči e-test reševati doma, naj za uporabniško ime in geslo kontaktira svojega razrednika ali računalničarja Klemna Kovačiča.

Pilotno e-testiranje je namenjeno izključno spoznavanju programske opreme in preizkusu, če se bi lahko NPZ opravljal v mesecu maju na daljavo.

Bodite dobro

Vaš ravnatelj

Dostopnost