Spoštovani starši,

zaključujemo tretji teden pouka in gre nam dobro, glede na številke okužb po Sloveniji…

Nekaj obvestil:

  1. Z današnjim dnem zaključuje šolanje na daljavo 7.A in se vrača v ponedeljek. Je pa na šolanju na daljavo od danes naprej 5.A, ki bo tak način šolanja izvajal ves naslednji teden.
  2. Naj ne bo odveč moja ponovna prošnja za vse vas starše učencev 7. do 9. razreda, da s svojimi otroki res redno opravite samotestiranje v nedeljo zvečer in na ta način najbolj pripomorete k temu, da je oddelek v šoli in ne pride do nepotrebnega stika, ter potem karanten. Teste za samotestiranje brezplačno prevzamete v Lekarni Kočevje z zdravstveno kartico otroka.
    Mnogo neljubih posledic se s tem reši, hkrati pa tudi dejansko pokaže otroku, da je odgovornost do skupnosti tudi v njegovih rokah.
  3. Vse vas res lepo prosim, da v šolo pošiljate zdrave otroke, ker so navodila NIJZ glede visokorizičnih kontaktov zelo striktna.
    Če ste pripravljeni izvesti samotestiranje tudi za mlajše učence, vam bi bili seveda v šoli zelo hvaležni.
  4. Obveščen sem bil, da inšpekcijska služba poostreno preverja spoštovanje karanten tudi za učence. Bili so pri nekaterih učencih iz 6.A in 7.A razreda, zato samo opomnik, da ne bi “bolela” denarnica.
  5. Karantenske odločbe NE IZDAM jaz, ampak NIJZ. Moja odreditev in pisanje, ki ga prejmete, je le sklep o šolanju na daljavo za dotični oddelek. Če s strani NIJZ ne dobite odredbe o karanteni, je potem vaš otrok nima.
  6. Na šoli se bo v vseh primerih izvajal hibridni način pouka. To pomeni, da bodo vsi tisti, ki so prebolevniki ali cepljeni, ter tisti, ki kontakta z zbolelim učencem niso imeli, lahko prisotni pri pouku v živo, ostali pa bodo na daljavo.
  7. Vabljeni v šolo po predhodnem pogovoru na govorilne ure, ki bodo v živo, na ZOOM-u ali pa zunaj dokler gre, če ni PCT pogoja. Slednji nikakor ne sme biti razlog, da se v najboljši meri ne poskrbi za otroka…

Sicer pa dragi starši…

Vem, da je naporno, tudi verjamem, da ima že večina vsega dovolj… Na šoli bomo vedno skušali razumeti vsakega, a v vsakem primeru naredili in delali najbolje za vse učence, ki so nam zaupani…

Nekoč bo tudi vsa ta norija za nami, a ostale bodo sledi, ki želim, da ne bi bile slabe glede odnosov med nami. Samo skupaj nam bo uspelo, da navkljub težkim časom ohranimo človeški nivo sporazumevanja.

Bodite dobro in zdravi

Vaš ravnatelj

Dostopnost