Pozdravljeni dragi starši,

za nami je že 8. teden pouka… in pred nami so že prve počitnice… Veselimo se jih prav vsi.

Slika z okužbami na šoli je za razliko od »zunanjosti« dobra, saj nimamo na šoli v karanteni nobenega oddelka, se pa porast okužb vidi pri manjkajočih učencih, saj je v tem tednu zaradi obolenja staršev ali tesnih kontaktov, v karanteni že čez 25 otrok, pa gotovo vseh podatkov nimam.

Prav zaradi pravočasnih odmikov obolelih iz šole, uspemo zaradi vaše skrbi držati tako dobro sliko. Res vas prosim, da tako odgovornost ohranimo tudi po počitnicah, ko bo verjetno vse še slabše. Vse moramo narediti vsi, da je v šoli čimveč otrok.

Tokrat bom informacije prihranil za naslednji teden, ker so pred nami počitnice, bom pa k vam pristopil z veliko prošnjo.

Na šoli opažamo velik porast e-mailov s strani vas staršev do učiteljev, da vas zanima kako je otrok v šoli, kako med odmori, kaj ima za nalogo, kako se razume z razredom, da mu ni všeč xy oseba, da ga xy oseba draži, kje v knjigi naj najde snov za razlago, tudi kako bi določeno snov razložili in še mnogo tega, da ne naštevam…

Če želimo otroka naučiti odgovornosti, mu jo moramo v prvi vrsti tu tudi predati. V šoli je otrok in ne vi, in ravno vaš otrok se mora naučiti vprašati učiteljico oz. ji povedati vse zgoraj našteto.

Vem, da ste/smo se v času zaprtja zelo navadili na maile, a odnos se gradi vedno skozi pogovor ter srečanje in to bomo ponovno gradili. Navsezadnje se oboji ukvarjamo z vašim otrokom, ki je gotovo vreden besede in ne vrstic.

Glede mailov vas lepo prosim, da spoštujte spodaj zapisano:

  • mail se učiteljem pošlje izključno za obvestila in prošnje (odsotnost, bolezen, odjava obrokov, predčasen odhod iz šole, opravičilo izostanka, najava na govorilno uro, prošnja za sestanek, prošnja za dopust…). Mail napišite pravočasno, torej dan prej, saj učitelj tekom pouka, mailov ne more brati. Morate razumeti, da so vsi učitelji med odmori razporejeni v dežurstva, med poukom pa je učiteljevo delo popolnoma jasno – delo s celotnim oddelkom.
  • za vse ostale zadeve (počutje v šoli, težave otroka, težave doma, težave v razredu, težave pri učenju, zdravstvene težave, nezadovoljstvo z oceno, vprašanja glede ocenjevanja, pisnih preverjanj…) pa mail ni prava pot in vam učitelji ne bodo odgovarjali na tematiko, temveč vas bodo povabili na pogovor.
  • vsi moramo spet narediti vse za osebna srečanja in tu imamo na voljo redne tedenske dopoldanske govorilne ure (http://www.oszboraodposlancev.si/govorilne-ure-2/), redne mesečne popoldanske govorilne ure in seveda izredna srečanja, ki bodo vedno sklicana, če bo težava urgentna.
  • srečanje z učiteljem je seveda najbolj kvalitetno v šoli (nujen PCT pogoj), vedno pa je možnost tudi po ZOOM platformi na povezavi, ki jo pošlje učitelj ob najavi na GU.

Že v naprej se vam zahvaljujem za razumevanje in sodelovanje pri “obnovi” osebnih odnosov, ki so več kot nujni tudi v teh časih.

Želim vam prijetne (upam da za mnoge počitniške) dneve, ki jih preživite čimveč v pogovoru in druženju z otrokom…

Vaš ravnatelj

Dostopnost