Pozdravljeni dragi starši,

za nami je že 9. teden pouka, malo krajši, a ravno dovolj po vrnitvi z jesenskih počitnic…

Slika z okužbami na šoli je za razliko od »zunanjega sveta« dokaj dobra, saj imamo na šoli trenutno v karanteni samo en oddelek, pa še to od danes, se pa porast okužb vidi pri manjkajočih učencih, saj je bilo v tem tednu zaradi obolenja staršev ali tesnih kontaktov med počitnicami, v karanteni čez 30 otrok, 10 izmed njih pa ima potrjeno okužbo s Corona virusom.

Spet velika hvala vsem vam, da prav zaradi pravočasnih odmikov obolelih iz šole, uspemo držati tako dobro sliko. Obveščali ste me, da vas je veliko izvedlo testiranje otrok v ponedeljek, nekateri v torek, ker v ponedeljek testov niste prejeli… Res hvala in lepo vas prosim, da tako odgovornost ohranimo tudi sedaj, ko smo visoko na vrhu okužb. Vsi moramo narediti vse, da je v šoli čimveč otrok. Verjetno ste vsi do sedaj videli, da je test lahko zanimiva igra za otroka, tudi druženje cele družine, hkrati pa ravno s tem naredimo ogromno za varno ozračje v razredu.

Kot sem že zapisal, je od 30. 10. 2021, možno v lekarni prevzeti brezplačne teste za vse šoloobvezne otroke. Vsak mesec lahko prevzamete 10 testov na šolobveznega otroka.

Prostovoljno samotestiranje izvajate doma in se z začetkom novembra povečuje na 2-krat tedensko (priporočam v nedeljo in torek zvečer). Tudi sam vas lepo prosim, da bi testiranje res izvajali, saj je to najbolj zanesljiv ukrep, da bomo lahko imeli pouk v šolah, tam kjer mora biti…

In ŠE ENKRAT tudi v tem zapisu jasno poudarjam – V ŠOLI NIKOLI NE BO TESTIRAN NOBEN OTROK brez vase vednosti in dovoljenja. Tako da res ne rabite skrbeti in me spraševati o tem ali je res prišlo do kakšnih sprememb?!

O vsem vas redno obveščam in menim, da sem dovolj verodostojna oseba, da ne nasedate raznim objavam na socialnih omrežjih, da se je v šolah uvedlo kakršnokoli obvezno testiranje otrok ali še dlje, cepljenje…

In še nekaj rednih obvestil:

  1. Učenci predmetne stopnje so dobili garderobne omarice. Garderobne omarice so pri njihovih matičnih oddelkih, tako da tudi tu ni nikakršnega mešanja otrok. Vas starše pa lepo prosim, da poskrbite, da bodo sedaj tudi prinesli s sabo šolske copate ali “papuče”. Z menjavo letnega časa, je prišlo tudi do menjave obutve in je seveda tako veliko udobneje…
  2. Prvi četrtek v mesecu novembru je mednarodni dan proti nasilju in ustrahovanju v šolah, ki vključuje tudi spletno ustrahovanje. Slednje je postalo v tem obdobju še toliko bolj aktualno, saj ga je veliko težje opaziti… Učenci predmetne stopnje so na to temo imeli predavanja policistov, za vas starše pa bo organizirano predavanje  Primoža Podbelška – policista kriminalista (PU Ljubljana), ki se ukvarja s preiskovanjem kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost otrok, predvsem s kaznivimi dejanji, storjenimi preko spleta tako na državnem kot mednarodnem nivoju. Predavanje bo izvedeno v torek, 23. 11. 2021, ob 18:00 uri, oreko ZOOM platforme. Vse info pa seveda še dobite – lepo, lepo vabljeni že sedaj, ker je tematika res zelo aktualna.
  3. Na šoli poteka projekt Drobtinica, v okviru katere so vaši otroci včeraj kupili 200 kg kruha, prav tako pa se znotraj tega projekta zbirajo oblačila, ki so jih vaši otroci prerasli in vam stojijo v omari. Rdeči križ je izrazil zelo veliko potrebo po oblačilih in jih tako pri nas zbiramo cel november. Lepo vabljeni tudi na tovrstno pomoč. Učenci oblačila oddajo pri dežurnemu delavcu, vse naprej pa koordinirata učiteljici Renata in Saša.
  4. Izšla je prva letošnja številka šolskega časopisa, ki si ga lahko skupaj preberete na tej povezavi: http://www.oszboraodposlancev.si/solsko-glasilo/

Gotovo boste izvedeli veliko zanimivosti o dogajanju na šoli in razmišljanju vaših otrok… Uživajte v branju.

Želim vam prijeten vikend in res predvsem zdravja v družinah…

Vaš ravnatelj

Dostopnost