Spoštovani starši,

v petek pozno zvečer je vlada sprejela nove odloke za zamejitev širjenja okužbe s SARS-CoV-2, ki začno veljati z jutrišnjem dnem (8. 11. 2021) in imajo posledico tudi na delovanje šole. Kratko vas tu o njih obveščam kljub nedelji:

  1. Za vse učence šole je nujna uporaba zaščitne maske ves čas bivanja v šoli. Za predmetno stopnjo je to veljalo že od 1. 9. 2021, za razredno stopnjo pa se uvaja stalno nošenje zaščitne maske z jutrišnjim dnem.
  2. Vsak obiskovalec, ki želi vstopiti v šolo, mora pokazati dokaz o izpolnjevanju enega od PCT pogojev, ob kateremu mora nujno po novem pokazati tudi osebni dokument.
  3. Samotestiranje v naslednjem tednu (do 14. 11. 2021) je še vedno doma in vas prosim za izvajanje le tega.

Včeraj sem v karanteno poslal kar 3 oddelke. V dveh oddelkih, kjer so bile maske obvezne ves čas pouka, okužba ni preskočila na druge učence, medtem ko je v četrtem razredu (zaščitne maske še niso bile obvezne) okužba trenutno preskočila že na 4 učence. To dokazuje, da je zaščitna maska v razredu smiselen ukrep pred širjenjem virusa.

V vsakem primeru virus zelo intezivno kroži tudi pri nas in moramo VSI res narediti vse, da bi bilo šolsko okolje čimbolj varen kraj za vaše otroke.

Lepo vas prosim za izvedbo današnjega domačega samotestiranja, da se lahko morebitno bolne otroke pravi čas izloči iz šole.

Kar se pa tiče obveznega samotestiranja v šolah (od 15.11.2021 naprej), pa danes še ne bom pisal, ker imam tako kot tudi nedvomno vi, več vprašanj kot odgovorov, ki jih bom zahteval v prihodnjem tednu na sestankih od pristojnih in bom naredil vse, da se bi samotestiranje ohranilo v domačem okolju. O vsem se vam seveda pravočasno javim, vas pa prosim, da v vsakem primeru prevzamete teste v lekarnah. Dobite jih brezplačno ob predložitvi zdravstvene izkaznice šoloobveznega otroka.

Želim vam mirno nedeljo in se vam zahvaljujem za razumevanje in potrpljenje v tem času.

Vaš ravnatelj

Dostopnost