Spoštovani starši,

konec 23. tedna pouka prinaša za učence najlepšo novico – POČITNICE…

Številke okužb so na šoli, tako kot v SLO v močnem upadu in upam, da vam bom lahko že ob koncu počitnic pisal tudi o rahljanju ukrepov v šoli… Močno pritiskamo na tem področju nekateri ravnatelji, a zadnja je seveda pri odločitvah uredba Vlade RS. Nadvse si želim, da bi se tudi teh 7 otrok, ki so še na daljavo čimprej vrnilo nazaj v šolo, upam da že v začetku marca z umikom ukrepov zaradi katerih so na šolanju na daljavo.

O vsem vas seveda pravočasno obvestim…

In še nekaj obvestil:

1. hvala za spremljanje programa NEODVISEN.SI. Prisotnih vas je bilo 250, kar je zelo, zelo lepa številka. Prepričan sem, da ste izvedeli mnogo dejstev, ki jih boste lahko uporabili pri svoji vzgoji.

2. V prvi razred je vpisanih na današnji dan 63 otrok, kar pomeni, da bomo imeli lepe tri oddelke.

3. Od ponedeljka, 28. 2. 2022 naprej, bodo spet vsi izbirni predmeti, neobvezni izbirni predmeti, dodatni pouk, dopolnilni pouk, interesne dejavnosti in vse druge dejavnosti z učenci potekale v živo, brez kakršnihkoli omejitev glede mešanja in združevanja skupin.

Torej šola se kar se tiče pouka vrača v popolno normalo. Ohranjamo še kabinetni način, oddelek v eni učilnici, a tudi to bo kmalu preteklost.

4. V ponedeljek, 28. 2. 2022, bomo imeli 4. sejo sveta staršev. Če imate kakršnokoli vprašanje, ga lahko pošljete preko vašega predstavnika ali pa mi pišete direktno na mail in odgovorim na svetu, ter seveda tudi vam.

5. V tednu po počitnicah so govorilne ure. Res vas lepo prosim, da se najavite pri razrednikih in učiteljih, ter jih obiščete v živo… Sedaj je še čas, da se ocene ustrezno pridobijo, izboljšajo, popravijo… Seveda pa bomo na šoli vsi učitelji stali za tem, da za dano oceno stoji ustrezno znanje. Kriteriji so jasni, prav tako pa minimalni standardi, ki jih za napredovanje mora doseči učenec.

Učna kondicija učencev je zelo slaba, mnogo učencev ne dela doma skorajda nič… Imamo pa tudi »patrone«, ki niti v šoli ne bi delali nič. To je nedopustno in seveda na šoli vztrajamo, da je delo potrebno. Nikakor ne moremo za vse kriviti časa skozi katerega smo se prebijali… Prosim vas, da jim tudi doma dajete enaka sporočila, ter zahtevate od njih vsaj delavnost… Pa ne le za šolo, temveč za vsa vsakdanja opravila, ki jih opravljate vi, ker samo tako lahko posledično raste tudi volja do učenja…

Lepo vas prosim, da ste starši, ki znate zahtevati in vztrajati pri danem navodilu. Za dobro VAŠIH otrok gre…

V tednu pred nami vam želim, da uspete zadihati mogoče na kakšnih krajših počitnicah z otroki, jim dodatno posvetite čas, ki ga nadvse potrebujejo, in predvsem opravite z njimi kak poglobljen pogovor… Rabijo ga, da jih vsi skupaj spet damo v neke ustaljene tirnice…

Vaš ravnatelj

Dostopnost