SOBOTA, KI JE NE BOMO POZABILI!

 

29. september ni bila običajna sobota, saj smo skupaj s Plesnim klubom Jasmin uresničili projekt NAŠA ŠOLA PLEŠE. Učitelji in učenci od najmlajših, pa do zaključnih razredov smo v teoretičnem delu s pomočjo plesnih strokovnjakov preko video projekcije spoznali zgodovino plesa ter različne plesne zvrsti (od klasičnega baleta pa vse do modernega break dancea).

Drugi del projekta so bile plesne delavnice. Otroci od prvega do tretjega razreda so plesali otroške plese, medtem ko so se ostali osnovnošolci razvrstili v skupine, ki so si jih sami izbrali. Izbirali so med družabnim plesom (salso), jazz baletom in show danceom, hip hopom, electric boogiem ter break danceom.

Tretji del je bil namenjen nastopom. Vsi učenci in učitelji so se zbrali v veliki telovadnici in vseh 6 skupin je pokazalo, kar so se naučili. Predstavitev je bila preprosto fantastična, učenci pa navdušeni. Produkcijo so popestrili tudi učitelji Plesnega kluba Jasmin, Samo Polutak Kos, Kristina Zarubica, Alexey Rubtsov in Jasmina Arko s svojimi točkami. Najatraktivnejši pa je bil nastop ekipe aktualnih mladinskih pokalnih svetovnih prvakov v break danceu, ki prihajajo različnih krajev Slovenije. Plesni učitelji so jih povabili k sodelovanju z namenom, da nas presenetijo z njihovim nastopom. In bili so nepozabni, fantastični…

Veseli, zadovoljni in navdušeni nad današnjim dnem, smo za konec vsi skupaj zaplesali še ples, ki je ta trenutek najbolj popularen po celem svetu – ZUMBO.

Učitelji OŠ Zbora odposlancev

S klikom na spodnje povezave, si lahko ogledate filmčke, kako so plesali naši učenci na predstavitvi plesov po športnem dnevu:

 

   

 

   

 

   

 

   

 

 

Dostopnost