V 1. b smo se v mesecu septembru spoznavali in se navajali na delo v šoli. V mesecu oktobru pa smo že resno zavihali rokave in se lotili dela. Na obisk smo povabili dve mami in enega dedka.

Jožefova mama, ga. Berente nam je v madžarskem jeziku pripovedovala zgodbico o treh prašičkih. Učenci so se tako imeli možnost postaviti v kožo nekaterih sošolcev, ki prihajajo iz tujine in ne razumejo slovenskega jezika. Ta izkušnja je bila za njih zelo zanimiva. Lukčev dedek, g. Ožura, nam je podaril jajčno embalažo in se nam pridružil pri izdelavi učnega pripomočka, ki smo ga izdelali iz nje. S svojim vnukom ga je tudi preizkusil. Ga. Petan, Nejina mamica, pa nam je prebrala dve zgodbici iz njene knjige o deklici Rozi. Za vsakega otroka je pripravila mapo z njenim rokopisom in podpisom. Vsem se za sodelovanje lepo zahvaljujemo.

V tem mesecu pa smo izdelovali tudi izdelke iz gline, ustvarjali za projekt Modri Jan, vadili grafomotorične vaje in še veliko bi lahko našteli. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnjih slikah.

Dostopnost