Med 13. In 15. marcem 2015 je v mestu Atene v Grčiji potekalo Svetovno kadetsko in mladinsko prvenstvo v ju-jitsu borbah, duo sistemu in ne-wazi, katerega se je udeležilo 33 držav sveta. Prvenstva se je psiborod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije
udeležilo tudi 19 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot dostojno. Odlično!

Slovensk
i ju-jitsu in slovenski šport sta tako bogatejša za eno zlato, eno srebrno in tri bronaste medalje s svetovnega prvenstva. Jan Zupančič in Krištof Strnad-1. mesto, Lovro Divjak in Matic Jakšič – 2 .mesto, Sara Besal in Patricija Delač -3. mesto, Tim Toplak – 3. Mesto ter Toni Ambrožič – 3 .mesto
Ostalim reprezentantom tokrat ni uspelo poseči po medaljah – kljub borbenosti, srčnosti in dobro izvedenih tehnik športna sreča tokrat ni bila na njihovi strani.

Člani Sibor Inotherm so se prvenstva udeležili z 7 člani in 3 trenerji in tekmovali vse tri dneve prvenstva.
Prvi dan sta bile za Sibor na vrsti dve kategoriji borbe kadeti do 66 kg za Gašperja Marolta ter duo par mladinke pri ženskih parih Sara Besal in Patricija Delač. Kot prve sta po temeljitem ogrevanju nastopile Sara in Patricija, ki sta prvo borbo proti Italijankam za eno točko izgubile. Naslednjo borbo sta imele proti Grkinjam, ki sta jih z lahkoto premagale, zato jih je čakal še polfinale. Tu so imele borbo zopet proti Grkinjam, ki pa so bile po sodniški odločitvi boljše zopet samo za eno točko. Vendar je bilo veselje nepopisno saj so bile že 3. Na svetu in s tem bronasta medalja.
Pri borbah pa je Gašperja v prvi borbi čakal Romun, katerega ga je Gašper na koncu borbe točkovno ujel, vendar je zaradi aktivnega borjenja v prvem in s tem rizika zmagal Romun, ki mu je na koncu uspelo dobit še popolno točko za udarec ter s tem predčasna zmaga ful ipon. Drugo in tretjo borbo je Gašper dobil predčasno obakrat proti Grkom s čimer je dokazal da si zasluži mesto v reprezentanci. Sledila je četrta borba zopet proti Romunu, ki jo Gašper zgubil 10:3. Vseeno 9. mestu na svetu od 20 v Kategoriji si zasluži vse čestitke.
Drugi dan smo imeli v boju moški duo par kadeti Matic Jakšič in Lovro Divjak. Prvo borbo sta začela silovito in z najvišjim seštevkom točk prvega kroga tudi premagala Italijana. Drugo borbo in polfinale sta imela proti Romunom , ki sta ju tudi premagala kar je pomenilo veliki popoldanski finale proti drugemu paru iz Slovenije. V finalu se je videla izkušenost drugega slovenskega para Jana Zupačiča ter Krištofa Strnada, ki sta finale suvereno dobila in postala prvaka. Matic in Lovro pa sta zopet z odlično predstavo postala svetovna podprvaka, kar je največji uspeh kluba do sedaj. Odlično.
Tretji dan sta nastopila še Tina Pelc in Toni Ambrožič duo sistem v mešanem paru kadetih. Prvo borbo sta žal proti kasnejšim prvakom Belgijcem izgubila. V naslednji borbi pa sta z odlično borbo in najvišjo razliko v kategoriji premagala Romuna in čakal jih je popoldanski boj za tretjo mesto. V borbi za tretje mesto proti Črnogorcem sta v napeti borbi do konca vendarle dobila boj za bron. Solze sreče so pospremile ta izjemen uspeh. Čestitke.
Za vse člane je uspeh prinesel veliko, vsem statuse perspektivnega razreda, kar je najvišji status za mlade športnike, Gašperju pa potrditev statusa mladinskega razreda. Vsem članom je prinesel status A v reprezentanci in s tem oprostilo vseh stroškov. Tini, Toniju, Patriciji, Maticu in Lovrotu predlog za pridobitev najvišjega šolskega pasu 1. kyu rjavi pas, Sari pa celo predlog za mojstra ju-jitsa, črni pas 1. Dan.
Enemu izmed trenerjev v Siborju, ki so zaslužni za uspeh tekmovalcev pa predlog za pridobitev višje stopnje mojstrskega pasu.
Letošnjo Svetovno prvenstvo je bilo za člane Siborja odlično in bo težko ponovljivo vendar se bomo že trudili na naslednjem evropskem prvenstvu za mlade, ki bo naslednje leto v marcu.
Tako je ekipa SIBORJA vsak na svojem področju tekmovalci na tekmovalnem delu, trenerji Elvis Podlogar, Boštjan Divjak in Anton Ambrožič na trenerskem delu in ostali člani pri organizacijskem delu opravili odlično delo.
Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva INOTHERM, BUDOSHOP, OPTIKA JANEZ POZNIČ, MICROERA JOŽE ŠILC, ELDAMEDO, BELIČ PREVOZI, LJUBLJANSKE MLEKARNE, PENZL S.P., PLINOVODI, TRIGLAV, TILIA, NAJEMI KOMBI.SI, MELAMIN ter ostali sponzorji, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vsem ostalih tekmovanjih.

Ob tem vabim vse naše člane in prijatelje na sprejem naših odličnih tekmovalcev pri županu v sredo ob 19.30 v Športnem centru Ribnica in petek ob 19.30 uri v Športni dvorani Kočevje.

Kočevje, 17.03.2015

SIBOR INOTHERM

Elvis Podlogar

Dostopnost