Naša učenka Neja Erjavec bila v tem šolskem letu na nekaj kvalifikacijskih turnirjih (Plesna Zveza Slovenije) in na državnem prvenstvu mažoret, ki smo ga organizirali letošnje leto, v soboto, 13. junija 2015, v Športni dvorani Kočevje.

Neja je v Plesni zvezi Slovenije plesala v kategoriji soli jazz in prvo leto kot mladinka prestopila v višjo kategorijo. Konkurenca med njimi je zelo močna. Na Državnem prvenstvu v Medvodah, je v soboto zastopala svoj klub OK Založbo Kočevje in izmed 2500 tekmovalkami plesala v samem vrhu izbora. Tudi s skupino mladink, kjer je Neja najmlajša, so dekleta s točko Jin Jang na KV turnirju v Ljubljani bile pete, prehitele dve skupini. Na Državnem v Medvodah pa jim je športna sreča podelila 8. mesto. Plesale so v konkurenci z močnimi slovenskimi klubi, kamor se z drugo sezono počasi uveljavlja tudi Kočevje z OK Založbo.
Na Državnem prvenstvu mažoret v Kočevju je nastopilo nekaj naših članic in vaših učenk.
Manca Krajnc je s solo Lutka nastopom prikazala svoje delovanje in z 2. mestom na DP odhaja na EP. Ravno tako najmlajša solo plesalka Šana MIhor, ki je letos prvo leto preizkusila svoj nastop na veliki tekmi. Duet plesalk z Džunglo prav tako (Eneja Špehar in Urška Hribar). Duet plesalk s plesom Vrt (Lija Resnik in Luna Debeljak) sta prvič plesali v paru in glede na starost pokazali suveren nastop.Vse mlajše plesalke iz vaše šole naj zato sporočijo svojim sošolcem, kaj in s čim so delovne in zavzete.
Na Državnem prvenstvu mažoret NBTA SLovenije pa je bila Neja dosti boljša kot v PZS in se pozna, da je posvetila solo plesu mažoret več časa. Ubranila je lanskoletni naslov Državne prvakinje in tako z zanesljivo udeležbo 1. mesta vstopa v poletje priprav in odhod v oktobru na EP v Italijo-Lignano. Ravno tako je KUD z Nejo plesal z dvema mažoretnima skupinama, mlajše deklice v točki Pariz (3.mest) in Parado ter Exhibition (2X1.mesto).

Lep plesni pozdrav in prijetne počitnice želim.

Klavdija, strokovna vodja obeh društev

Dostopnost