Spoštovani starši,

tokrat bom kratek, saj je pred nami običajen teden, brez nekih posebnih dogodkov.

1. Smo v fazi zaključevanja 1. ocenjevalnega obdobja, zato se na šoli v teh dneh izvaja kar nekaj ustnih in pisnih ocenjevanj. Vsa pisna ocenjevanja so podrobno predstavljena v našem mrežnem načrtu, tako da se lahko učenci nanje pripravljajo pravočasno. Vam pa posredujem povezavo, na kateri lahko vsemu sledite – https://www.oszboraodposlancev.si/plan-pisnega-ocenjevanja/.

2. Prosim vas, da tudi sami spodbujate otroke k delu, ker je le to pogoj za uspeh in zadovoljstvo s pridobljeno oceno. Na svetu staršev sem v torek predstavil statistiko opravljanja domačih nalog in je le ta slaba, predvsem v 6., 7. in 8. razredu. Naloga vseh nas je, da zahtevamo od otrok opravljenje naloge, saj je to za veliko večino otrok edina obveza, ki jo imajo v tistem dnevu. Bodite tu dosledni tudi vi, pa ne samo z nalogo, pač pa tudi z domačimi opravili, ki jih zahtevate, da jih opravijo.

3. Kar se tiče obolenj, se počasi zadeve umirjajo. Prisotnost v šoli danes je visoka, prav tako imamo minimalno število bolniških odsotnosti. Še vedno največ tu naredimo lahko sami, saj v primeru obolenj ostanemo doma. Prav tako pa v lekarni še vedno lahko prevzamete teste za otroke in jih uporabite po potrebi.

4. V času, ko so večeri daljši, vam v tokratnem pisanju priporočam tudi naslednje brezplačne seminarje, ki se izvajajo za vas starše v okviru projekta Pozitivne psihologije v katerem sodelujemo. Saj veste – starševstvo prinaša veliko lepih trenutkov pa tudi veliko izzivov.

Vsa predavanja bodo potekala brezplačno preko spleta na Youtube kanalu Pozitivne psihologije (https://www.youtube.com/channel/UC9EiqqNIFJ28BnwYCO87JrQ) po naslednjem razporedu. Vedno lahko mail posredujete tudi prijateljem, saj so predavatelji res strokovnjaki na svojih področjih in nam pomoč slišanega lahko pride vedno prav…

Sreda, 4. 1. Mama hčerki – odnos med ljubeznijo in posesivnostjo dr. Lucija Čevnik

Sobota, 7. 1. Kako otroka »naučiti« čustvovati? Izidor Gašperlin

Sreda, 11. 1. Urjenje spomina Nik Škrlec

Sobota, 14. 1. »Vseeno mi je« – Obrazi čustvenih stisk pri otrocih in mladostnikih Špela Reš

Sreda, 18. 1. Starševstvo po ločitvi Matej Zaplotnik

Sobota, 21. 1. Sanacija škode pri pokoronskih otrocih Goran Škobalj

Sreda, 25. 1. Pedokinetika – razvojni odnos starš-otrok skozi organsko in izvorno dinamiko Andreja Semolič

Sobota, 28. 1. Kako, zakaj in čemu (sebe in) otroke naučiti prave hvaležnosti? Doris Polak Kuder

Sreda, 1. 2. Kako otroke voditi skozi digitalni gozd današnjega dne mag. Martina Peštaj

Sobota, 4. 2. Težave v odraščanju: usoda ali izziv? Radovan Radetić

Več o predavateljih in vsebinah predavanj si lahko preberete na povezavi: https://www.maratonpozitivnepsihologije.si/3-sola-za-starse.html

Vse dobro želim in vas lepo pozdravljam

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost