Spoštovani starši,

tokrat bom kratek, ker bi res želel, da se doma pomenite o zelo pomembni tematiki – to so elektronske cigarete, vejpi, pufi, fuge in nikotinske vrečke… Zadeva se je nenormalno razširila med mladostniki po Sloveniji, seveda tudi pri nas. Gre za zadevo, ki jo preizkušajo že tudi učenci 5. razredov, tako da je pogovor več kot smiselen tudi pri mlajših otrocih.

V šoli smo v sled temu na svetu šole in svetu staršev soglasno sprejeli prenovljena Pravila šolskega reda in pa prenovljeni Vzgojni načrt. Rdeče označeno so spremembe. Tudi država se je zaradi res razširjene problematike zganila in želi po hitrem postopku sprejeti prepoved prodaje in uživanja večino zgoraj naštetega.

Lepo vas prosim, da se doma pogovorite, da otrokom razložite, da je nekaj preizkušati zadeve, katerega izvor poznamo, nekaj povsem drugega in ZELO nevarnega pa je preizkušati izdelke, za katere nimamo pojma od kod so prišli, še manj pa vemo kaj je notri. Po naših pravilih imamo sedaj možnost ob sumu, da nekdo prinaša te nevarne stvari v šolo, pregledati vsebino njegove omarice, torbe, prav tako pa bo moral izprazniti žepe… Seveda bodo ob odkritju česarkoli nedovoljenega sledile sankcije. O vsem so bili učenci po šolskem radiu danes obveščeni že dvakrat in bodo še naslednje dneve…

Še enkrat – šola mora biti varno in zdravo okolje, ter bomo temu absolutno sledili vsi delavci šole…

In še eno obvestilo – jutri so GU za učence od 4. do 9. razreda. Lepo vabljeni.

Vse dobro želim

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost