V petek, 3.3.2023, je bilo na OŠ Šmarje – Sap Področno ekipno prvenstvo za Grosupeljsko regijo. Po sistemu šolskih športnih tekmovanj v tekmovalno področje Grosuplje spadajo naslednje občine: Ribnica, Loški Potok, Kočevje, Kostel, Osilnica, Grosuplje, Dobrepolje, Ivančna Gorica, Brezovica, Log-Dragomer, Ig, Škofljica, Velike Lašče, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Sodražica.

Igralo se je po pravilih FIDE za pospešeni šah z igralnim časom 10 minut + 5 sekund/potezo. Tekmovalni pari  so se določali z računalniškim programom. V fantovski ekipi lahko nastopajo tudi dekleta, ki pa potem zaradi tega ne smejo nastopati v ekipi deklet.

Zanimivo pravilo je to, da igralci in igralke ter vsi spremljevalci v igralnem prostoru ne smejo imeti nikakršnih elektronskih pripomočkov (GSM aparati, različni računalniki ipd.), sicer bodo takoj kaznovani z izgubo partije in odstranitvijo iz igralnega prostora.

Našo šolo sta na tem tekmovanju zastopali štiri ekipe in sicer:

V kategoriji Fantje do 9 let so nastopili Doutlik Mak, Škufca Amadej, Cvitkovič Matic, Kovačič Urban in Osterman Marcel. Ekipa je osvojila 3.mesto. Drugo mesto je osvojila ekipa OŠ Šmarje-Sap in tretje ekipa OŠ Brezovica. Naši učenci so z zmagovalci remizirali.

V kategoriji Fantje do 12 let so nastopili Horvat Tobi, Šega Matevž, Šega Rožle in Žuran Miha. Osvojili so odlično drugo mesto, takoj za zmagovalci iz OŠ Brezovica.

V kategoriji Fantje do 15 let so nastopili Repar Domen, Poznič Nejc in Zobec Lan. Kljub odlični igri, so osvojili osmo mesto. Višje na lestvici se niso mogli povzpeti saj so celotni turnir igrali brez enega člana ekipe. Tudi v tej kategoriji je slavila OŠ Brezovica.

V kategoriji Dekleta do 15 let so nastopile Levstik Taja, Levstik Neja in Nanjara Lucija Ronja. Dekleta so igrale odlično in brez izgubljenega dvoboja osvojile zasluženo 1.mesto. Drugo in tretje mesto je osvojila OŠ Ob Rinži.

Vsem tekmovalcem čestitamo.

Mentorja:

Franc Žganjar

Špela Kolarič

Dostopnost