Spoštovanni starši,

počitnice so mimo in pred nami je še “ciljna ravnina” letošnjega šolskega leta. Tako kot sem vam že pisal, naredite tudi vi doma vse, da bodo otroci vedeli, da so zahteve tako vas, kot nas, identične… Potruditi se po svojih močeh, spoštovati dogovore in slediti pouku v šoli. Če se bo sledilo samo tem trem stvarem, uspeh ne more izostati.

Kaj nas čaka ta teden:

1. Jutri se začnejo letošnji NPZ-ji za šestošolce in devetošolce. Tudi vi prosim otroke spodbudite, da se bodo potrudili pri reševanju pol. Preverjanja bodo iz SLO, MAT in TJA.

2. Prav tako jutri bodo roditeljski sestanki za učence 1. do 3. razreda in pa za učence 5. razredov. To so zadnji roditeljski sestanki v tem šolskem letu. Lepo vabljeni.

3. V petek, 5. 5. 2023, bomo imeli športni dan za učence 4. do 9. razredov, z nazivom Naša šola miga. Prosim vas, da poskrbite, da se bodo učenci primerno opremili glede na šport, ki ga bodo izvajali.

4. V ponedeljek, 24. 4. 2023, smo imeli 9. sejo sveta šole. Na njej smo razpravljali o ceni prehrane in povišanju cene obrokov. Predstavljene so bile trenutne cene dobaviteljev, cene, ki so veljale ob sklenjenem javnem naročilu, ter seveda stroškovnik kosila. Soglasno je bilo sprejeto povišanje cen obrokov. Na povezavi je nov cenik, ki velja od 3. 5. 2023. Sam sem se obrnil na pomoč tudi k ustanovitelju – Občini Kočevje. Ta nam že tako za pripravo kosil plačuje prispevke za tri kuharje in je tudi tokrat prisluhnila. Za vsak obrok bo v mesecu maju in juniju Občina Kočevje prispevala 0,4€, tako da starši podražitve skorajda ne boste občutili. V starostnem obdobju od 1. do 4. razreda podražitve ne boste občutili, v starostnem obdobju 5. in 6. razreda, bo za vas kosilo dražje za 0,05€, v obdobju od 7. do 9. razreda pa bo kosilo za vas dražje za 0,1€. V primeru, da občina ne bi priskočila na pomoč, pa bi bile te podražitve seveda mnogo bolj opazne. Sam upam, da se bodo razmere s cenami na trgu čez poletje umirile in bomo lahko cene obdržali na tem nivoju ali pa jih celo spustili.

5. Na povezavi pa si lahko ogledate še novo številko šolskega časopisa. Prijetno branje želim…

Lepo vas pozdravljam

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost