Spoštovani starši,

v tem tednu bomo prestopili že v junij, ki pa naznanjuje zaključek pouka za večino učencev… Gotovo za vse tiste, ki so se med letom trudili in si pridobili ocene s katerimi lahko napredujejo v višji razred.

Tako kot sem že napisal v enih prejšnjih pisanj – šolsko leto je bilo dolgo, končno ga niso motile kakšne prilagoditve učnega procesa zaradi obolenj, časa za pridobivanje ocen je bilo več kot zadosti, zato je seveda sedaj potrebno s strani otroka in tudi vas staršev sprejeti »sad« celoletnega dela. Spremeniti se na koncu veliko seveda ne da in tudi ni vzgojno primerno do otroka, da bi v šolo prihajali z željami po spremembi višine zaključene ocene. Otrok mora vedeti, da je v šoli za svoje delo nagrajen sorazmerno s količino truda, ki ga je vložil v spremljanje razlage, sodelovanje in delo doma.

Pomembne informacije za ta teden in nekatere že tudi za počitnice:

1.       Danes odhajajo v plavalno šolo v naravi naši petošolci. Vreme končno ratuje poletno in nedvomno bodo uživali…

2.       Jutri imamo ob 17. uri še zadnjo sejo sveta staršev… Če so kakršnakoli vprašanja, jih le pošljite do svojih predstavnikov ali pa meni na mail naslov.

3.       V četrtek bodo še zadnje govorilne ure za učence od 1. do 3. razreda.

4.       V priponki vam pošiljam »za ziher« prijavnico za poletno varstvo, če je otrok ni prinesel domov. Tisti, ki bi želeli, da bi otrok poletno varstvo obiskoval (letos je na OŠ Ob Rinži) jo izpolnite in po otroku pošljite do razredničarke.

5.       V Kočevju se počasi prebuja mladinski center… Želja mnogih je, da bi le ta zaživel in bi se mladi lahko organizirano sestajali in učili tudi s sodelovanjem, povezovanjem… Več o vsem boste slišali tudi iz mojih obvestil, zaenkrat pa vabilo mladim na delavnico, ki bo danes v prostorih na Trati (stara lokacija PIK-a). Lepo vabljeni…

6.       Tudi v podjetju IBS Skupina d.o.o. – Lynx Proadventure  so ustvarili zanimiv produkt za počitnice – tečaj preživetja v naravi. Tečaj ponuja različne aktivnosti za otroke stare od 9 do 15 let. Kar je nekoč bilo samoumevno, je danes bolj izjema, preživljanje časa v naravi, igranje, različni izzivi ali preprosta opravila kot je recimo kurjenje ognja so za današnje otroke nekaj neobičajnega. Če bi koga zanimal tak način učenja, ste vabljeni na spodnjo povezavo, kjer si o vsem preberete še več… https://www.lynx-proadventure.com/sl/

Lepo vas pozdravljam

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost