Spoštovani starši,

v tednu pred nami se že pričakuje prvega od dobrih mož decembra… Gotovo so pričakovanja otrok velika, upam le, da boste pri vsem zmerni. Zmernost je pomembna tudi za njihovo življenje, saj jim enostavno ne bo nikoli v življenju vse na dosego rok takoj… Prav tako se bo naše prelepo Kočevje odelo v lučke in tudi uradno bomo stopili v pričakovanje prazničnih dni.

Pomembne stvari tega tedna:

1.       Na šolski spletni strani si lahko vedno pregledate vse potrebne informacije, ki jih potrebujete. Na njej je širše predstavljen tudi Dan varnosti, ki smo ga imeli za vse učence šole 23. 11. 2023. Prepričan sem, da ste o vsem veliko slišali tudi doma, saj so bili učenci navdušeni ob predstavitvah služb, ki skrbijo za našo varnost.

https://www.oszboraodposlancev.si/2023/12/01/dan-varnosti-na-soli/

2.       Jutri, torej v torek, 5. 12. 2023, bodo ob 17. uri govorilne ure za učence 4. do 9. razreda, v četrtek, 7. 12. 2023, pa ob isti uri še za učence 1. do 3. razreda. Lepo vabljeni, da se oglasite in se z učitelji pogovorite o delu vašega otroka. Vabljeni tudi, če imate kakšno vprašanje, prošnjo za nasvet…

3.       Jutri, torej v torek, odhajajo v šolo v naravi učenci 3. razredov. Pot jih vodi v moje domače kraje, v Čateške toplice, kjer bodo nedvomno preživeli prelepe dneve, saj jih bodo razvajali v hotelu… Ob vsem pa se bodo naučili osnov plavanja… Generacija 3. razredov je izjemna, tako da se nihče ne rabi bati, da bi bilo karkoli narobe in se ob odhodu samo smejeteJ.

4.       Do prazničnih počitnic so še trije tedni. Spodbujajte otroke, da delajo, predvsem pa vas prosim, da vsake toliko čase spremljate tudi njihovo pripravo na pouk… Kako so z domačimi nalogami, potrebščinami, zvezki… Tu se navajajo prvih prvin delavnosti.

5.       Starše starejših otrok (predmetna stopnja) pa prosim, da se z otroki pogovorite o vejpih, cigaretih, poživitvenih napitkih… V ponedeljek smo na šoli zajeli kar nekaj teh prepovedanih substanc, tudi pri otrocih, ki jim tega ne bi pripisali. Nikoli ni torej odveč pogovor o teh vsebinah.

Lepo vas pozdravljam.

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost