NAŠA MALA KNJIŽNICA

Učenci OPB 2 in romski učenci prve triade smo v letošnjem šolskem letu sodelovali v bralnem projektu Naša mala knjižnica.
Kaj to sploh je? Naša mala knjižnica je projekt za mlade bralce v vrtcih in osnovnih šolah, ki pod mentorstvom vzgojiteljev in učiteljev odkrivajo domišljijske svetove znotraj knjižnih platnic. Cilj projekta je spodbujanje in razvijanje bralne kulture pri mladih bralcih. Poleg knjig odličnih slovenskih in tujih mladinskih avtorjev NMK vključuje delovni zvezek. Ta je namenjen otrokom v prvi triadi in na začetku druge triade. V njem je kopica ustvarjalnih nalog, tako individualnih kot skupinskih. Naloge večinoma sestavijo avtorji del, ob njih pa otroci razvijajo besedno in likovno izražanje, mojstrijo domišljijo, nekatere spodbujajo tudi gibalne spretnosti. Naša mala knjižnica prinaša še vrsto zanimivih dodatnih dejavnosti: izmenjavo literarnega junaka, pismo presenečenja, knjižne razglednice, detektivsko nalogo, nagradni natečaj, posebno nagrado.
Skozi celo leto smo s pomočjo kokoške Slavice in petelina Vladimirja pridno brali, ustvarjali, reševali delovne zvezke, detektivske naloge, izdelovali plakate, se vključevali v natečaje in izmenjali naše junake z Osnovno šolo Vitanje in Osnovno šolo Rovtarske Žibarše. Prejeli smo celo pismo iz Nizozemske, katerega nam je poslala pisateljica Loes Riphagen. Skratka skozi projekt smo spoznali in prebrali veliko novih knjig, ter se ob branju neizmerno zabavali. Projekt smo zaključili s podelitvijo bralnega priznanja in razglednicami knjižnih junakov.

 

Tina Stopar

 

SAM 3564SAM 3571SAM 3572SAM 3573SAM 3563SAM 3565SAM 3567SAM 3568SAM 3570SAM 3576SAM 3579SAM 3580SAM 3581SAM 3582

Dostopnost