Pravljični večer na mednarodni dan knjig za otroke

 

Tudi letos smo priredili pravljični večer 2. aprila – na mednarodni dan knjig za otroke. Tako smo se zvečer zbrali v naši glasbeni učilnici mentorici, učenci 8. in 9. razreda, ki smo brali pravljice, in učenci od 1. do 4. razreda, pa tudi nekaj bratcev in sestric ter mamic se nam je pridružilo, brez katerih naš pravljični večer ne bi bil pravljičen. Saj – kakšna je to knjiga brez bralcev!? In kakšen je to bralni večer brez poslušalcev!? In … In bilo je zabavno. Prebrali smo tri pravljice, ki so naše poslušalce nasmejale in pošteno zabavale: O kraljeviču, ki ni maral pospravljati, Ime čudežnega drevesa in Podganca.

 

V drugem delu pravljičnega večera, ko smo se okrepčali z jabolki, pa se je smeh razlegal ves čas. Tim si je namreč začel izmišljati pravljice. Najprej eno pa drugo pa tretjo … in ko smo mislili, da je že konec, se je oglasila še Nina, četrtošolka, in povedala pravljico – in tudi ona se je pošteno zmišljevala.

 

Kaj naj rečemo? Nasmejali smo se, še posebno v drugem, »zmišljevalnem«, delu večera. Bilo je sproščeno in prijetno. Upamo, da se vidimo tudi prihodnje leto na pravljičnem večeru.

 

                                                                                 Učenke dodatnega pouka slovenščine, 8. r

 

image0004image0005image0006image0007image0008image0009image0010image0011image0012

Dostopnost