VARNO V PROMETU – DRUŽINSKA URICA AMZS-ja

V torek, 16. 9. 2014, smo se učenci in učiteljice 5. razreda in oddelkov OPB udeležili družinske urice, ki jo je tudi letos pripravila zveza AMZS z namenom, da otroke in odrasle opozori na nevarnosti in nas pouči, kako se odgovorno vesti v prometu. Letošnja tema so bili prehodi za pešce, mi pa smo se preizkusili v vožnji s kolesom, pripenjali pasove, si ogledali policijsko opremo in občutili kako je, ko si na invalidskem vozičku. Nekaj naših vtisov…

 

… meni je bilo najbolj zabavno, ko sem šla na motor. Počutila sem se kot da sem na konju. (Petra)

 

… najbolj mi je bilo všeč, ko smo preizkusili, kako je med prometno nesrečo v avtu, če se prevrneš na streho. Ko sem se vozila z invalidskim vozičkom, sem se zamislila kako hudo je invalidom. (Kaja)

… ko sem bila na invalidskem vozičku, sem se počutila kot invalid. Zdaj vem, kako se počutijo in kako jim je, ko nekam z vozičkom ne morejo priti. Pokazali so mi tudi, kako se privezati in kako je, če se avto prevrne. Bilo mi je grozno in kričala sem. (Zara)

 

… prvo sem mislil, da se ni tako pomembno privezati, a ko sem šel v simulator, sem izvedel, da je to še kako pomembno. Ugotovil sem tudi, kako težko je tistim, ki so na invalidskem vozičku. (Gašper)

 

… predstavitev AMZS-ja je bila zanimiva in poučna. Še posebej mi je bil všeč simulator. V njem imaš občutek, da boš kar padel ven, vendar te pas zadrži. Povedali so nam, kako se pravilno zapeti. (Anej)

 

… na predstavitvi AMZS-ja mi je bilo zelo všeč. Na napravi, ki ti pokaže kako je, če se prevrneš med nesrečo, je bilo strašljivo. Takrat sem pomislila, kako je to v resnici. Na invalidskem vozičku je bilo zelo čudno in smešno. Zelo težko je bilo zavijati. Pomislila sem, kako je pravim invalidom. (Lara)

Dostopnost