V soboto, 11. 4. 2015 smo na šoli imeli Dan odprtih vrat šole. Prireditev je potekala v obliki športnih delavnic. Utrinke z dneva so zapisala dekleta, ki so se udeležila novinarske delavnice.

ŠPORTAJMO SKUPAJ

V soboto, 11. 4. 2015 je na Osnovni šoli Zbora odposlancev Kočevje potekala delovna sobota na dve temi: športajmo skupaj in zdrava prehrana. Kljub temu da smo učenci morali to soboto zgodaj vstati in iti v šolo, so nam zanimive delavnice in lepo vreme v dobri družbi popestrile dopoldan.

Ena izmed delavnic je bila tudi novinarska delavnica, ki se je razdelila v dve super skupini, ki smo ju sestavljali učenci šestega in devetega razreda. Devetošolke smo obiskale šolo na reški cesti, kjer so izvajali tri plesne delavnice, košarkarsko delavnico in iskanje skritega zaklada. Novinarke smo našim najmlajšim zastavile nekaj preprostih vprašanj, na katera smo dobile zanimive in pestre odgovore.

Prva plesna delavnica

Najprej smo se napotile v prvo plesno delavnico, kjer se je majhna skupinica učenk drugih razredov učila hip-hop s pomočjo učiteljice le tega. Za uvod so se igrale plesno igrico za ogrevanje, preden so se lotile ta prave koreografije plesa, ki so ga kasneje predstavile na zaključni prireditvi. Kljub temu da so na soboto bile primorane vstati zgodaj, so se, kot so povedale, zelo zabavale v dobri družbi, plesu in lepem vremenu.

Druga plesna delavnica

Našo raziskovalno pot smo nadaljevale v telovadnico šole, kjer so se že ogrevale učenke tretjih razredov pod vodstvom učiteljice klavdije potisk. Pripravljale so se na nastop izraznega plesa, ki so ga kasneje prav tako odplesale na prireditvi. Tudi one so noro uživale v plesu, dobri družbi, zraven tega pa so se še nekaj naučile.

Košarkarska delavnica

Ko smo že toliko izvedele o plesu, smo stopile na asfaltno igrišče za šolo, kjer so prevladovali fantje prvih in drugih razredov pod vodstvom Petra Gradišarja, Mirjam Kosten in učitelja Dušana, kjer so se pripravljali na košarkarski dvoboj med ekipama. Najprej smo pristopile k majhni skupini dečkov, ki so se že pridno ogrevali. Zmotile smo jih z nekaj vprašanj.

Zakaj je ogrevanje pomembno?

Povedali so da zato: da znamo igrati, da bomo skoncentrirani, da ne pride do poškodb.

Zakaj športamo?

»Da se zabavamo, za zdravje, da se stuširamo, ampak se je kopati boljše.«

Kaj imate raje, računalniške igrice ali igro na prostem?

Sprva je večina pristajala na računalnik, na koncu pa so vseeno vsi bili za športne aktivnosti in igro na prostem.

Druga košarkarska ekipa pa za odgovore na naša vprašanja ni imela toliko časa, saj so bili prezaposleni s košarkarskim poligonom.

Tretja plesna delavnica

Po klepetu o košarki smo se zopet vrnile v plesne vode v jedilnico šole, kjer so tretješolke že imele sestavljeno polovico celotnega plesnega nastopa! Vodila jih je mentorica Tina Begić. Naučile so se vse od navihanega skakanja, obračanja, do gibov legendarnega Michaela Jacksona in bile so izvrstne, to so tudi dokazale na končnem nastopu.

Delavnica skriti zaklad

Zadnjo delavnico, ki smo jo obiskale so sestavljali prvošolčki, kjer so se pripravljali na iskanje skritega zaklada. Seveda pa so najprej morali narediti načrt, kako se lotiti dela. Lovili so zajčka, ki se jim je skrival v okolici šole. Vsekakor je bilo delo zabavno, saj je nato sledila nagrada, ki pa je ostala skrivnost vse do konca. Itak pa je bilo biti v šoli in iskati skriti zaklad boljše kot matematika. Hitro smo jih zapustile, da so se lotili iskanja, me pa smo se vrnile nazaj v šolo, kjer smo oblikovale ta članek.

Liza Koprivec, Sarah Ponjevič, Sandra Stevanić in Ana Manca Ruparčič, 9. a in 9. b.

To je le majhna peščica delavnic, ki so potekale ta dan. Vse utrinke s tega dneva pa si lahko ogledate na fotografijah.

Foto: Lara Rogale in Nina Zver

 

Dostopnost