ŠOLSKI VRT – 1. ND PETOŠOLCEV

Veselo smo zakorakali v novo šolsko leto in petošolci so imeli v torek, 8. septembra, že prvi naravoslovni dan, ki so ga začeli s predavanjem o zdravi prehrani. Sledile so gibalne minute, potem pa so morali na različnih delavnicah pošteno zavihati rokave, saj se je kuhalo, urejalo šolski vrt in ustvarjalo izdelke za popestritev šolske okolice. Vse to je spremljala tudi ekipa šolskega radia in poizvedovala kaj se je pravzaprav dogajalo.

Na šolskem vrtu, kjer so ob koncu lanskega šolskega leta v okviru projekta Zdravko nastale visoke grede, v katere so posadili veliko različnih vrtnin – vse od zelenjave, do začimbnic in zelišč, pa tudi kakšno rožico, so učenci okopavali, čistili grede in zasadili (posejali) nove rastline. Druga skupina učencev je v šolski kuhinji, v kateri se učenci učijo kuharskih spretnosti in gospodinjskih veščin, pripravila dva namaza in spekla pecivo. Kako okusno je bilo vse skupaj, so nam povedali prazni pladnji ob koncu dne. Ena izmed učilnic pa se je spremenila v pravo malo delavnico, v kateri so nastale ptičje hiške iz lesa in okrasni kamni za šolski vrt.

Dan so zaključili s kvizom in prav vsi trije razredi so bili zmagovalci, naša šola pa bo imela tudi v jesenskem času urejen vrt, čez zimo pa bomo lahko poskrbeli tudi za lačne ptice, ki nam bodo morda v zahvalo s svojim petjem toplo obarvale hladne zimske dni.

Pa še to: če vas zanima kako so petošolci pripravljali pecivo in namaze, pokukajte na spletno stran zdravko-luk.si  in poiščite recepte! Pa dober tek!

Dostopnost