LE VKUP, LE VKUP!

Ko smo v petek, 2. oktobra 2015, prišli v šolo, smo se že vsi veselili dneva pred seboj. Čakale so nas same lepe stvari: obisk Pokrajinskega muzeja Kočevje, delavnice, proslava in seveda malica. »Zakaj pa?« nas boste morda vprašali. Odgovor je čisto preprost: imeli smo prvi kulturni dan na naši šoli. Namenili smo ga dvema pomembnima dogajanjema: 500-letnici kmečkih uporov, ki so imeli svoj začetek na Kočevskem, in občinskemu prazniku, ki ga praznujemo 3. oktobra in ki je povezan z znamenitim zborom slovenskega naroda leta 1943. Zato smo naš kulturni dan naslovili Le vkup, le vkup! , saj smo na njem razmišljali in ustvarjali na temo skupnosti, povezanosti, svobode in upora.
Učenci od 6. do 9. razreda smo si ogledali razstavo v PMK 500 let kmečkih uporov, potem pa smo se udeležili različnih delavnic po razredih, ki so jih vodili naši učitelji.
Peto šolsko uro smo imeli proslavo, ki smo jo namenili našemu občinskemu prazniku. Nastopili so naši glasbeniki, mladinski pevski zbor, bralci in recitatorji ter plesalke. Na koncu pa so se uprle še učiteljice, ki so zahtevale od učencev več miru med poukom, več znanja, prijaznosti in … en velik aplavz.
Petkovo dopoldne je bilo zanimivo, zabavno, poučno, polno smeha in dobre volje. Komaj čakamo kaj podobnega!

Učenci novinarskega krožka 6. r

OŠ Zbora odposlancev Kočevje

Dostopnost