Kočevske mažorete so se udeležile Evropskega prvenstva v Italiji in prišle domov s pokalom

V začetku oktobra smo se slovenske mažorete Zveze društev mažoretne in twirl tehnike Slovenije NBTA, udeležile Evropskega tekmovanja v sosednji Italiji. Sodelovalo je 11 držav Evrope (Italija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Anglija, Francija, Nizozemska, Norveška, Kazahstan in Slovenija).  Tako smo zopet ime mesta in države ponesle v svet.

Lignano je poleti veliko turistično mesto, ki pa nas je v tem vikendu pričakal z oblaki. Veliko navdušenje nam ni moglo vzeti niti vreme, saj se je vseh 11 držav popoldan v petek zbralo na defileju, kjer se vidi, koliko mažoret skupaj bo v dveh dnevih plesalo v različnih plesnih kategorijah.

Našo državo so zastopale plesalke-mažorete iz Kulturno umetniškega društva GODBA Kočevje-Mažoretno-plesna sekcija ,  Društva mažoret in plesalcev Ribnica in KUD ALM-Ljubljanske mažorete. V petkovi večerni otvoritvi je bilo že čutiti napetost nastopov dveh naslednjih dni.

Tekmovalnega sobotnega dne smo nestrpno čakali, saj so bile na vrsti deklice v kategoriji Showtwirl Juvenile in Preteen (Šana Mihor 18. Mesto, Manca Krajnc 19. Mesto, Neja Erjavec 18. Mesto). Že smo malo čutili odsotnost slovenskih sodnic, vendar smo bili optimistični v popoldanske delu tekmovanja, kjer so v Showtwirl solo junior plesale za Slovenijo 3 solistke (Klara Bilbija 18. Mesto, Manca Bavčar 16. Mesto in Lara Lavrič, ki nas je razveselila z VICE NASLOVOM, saj je ubranila lanskoletni naslov in  pristala s pokalom 2. mesta v roki).

V kategoriji Tradicional Corps junior je skupina 10-ih kočevskih deklet nastopila s suverenim nastopom in si prikorakala  5. mesto.

Naslednji dan sta v kategoriji Showtwirl duo juvenile Urška Hribar in Ajda Bradeško s svojim prvim nastopom na tovrstni tekmi pristali na 14. mestu, kar je spodbudno za mladi plesalki, ki ju čaka še lepa tekmovalna pot. V skupinski kategoriji Exhibition corps junior so ponovno kočevska dekleta nastopile enotno, vendar ni bilo dovolj za mesto višje. Ponosne na svoj nastop so pristale na 7. mestu.

Z njimi sta ustvarjali mentorici Tonja Rožman Majnarič in Klavdija Križ Potisk.

Za novo sezono so polne idej, ki jih želijo realizirati čimprej in z navdušenjem delajo že za naslednjo tekmo, ki bo oktobra 2016 v Angliji, v mestu Crawley. Najlepša hvala vsem za pomoč in realizacijo tako velikega projekta.

Dostopnost