Spoštovani starši,

še zadnjič se vam oglašam v tem šolskem letu. Danes zaključujemo s poukom in učenci bodo domov prinesli spričevala, ki odražajo njihovo delo skozi celotno šolsko leto. Tisti, ki so vložili trud, so gotovo zadovoljni z dosežki, ostali imajo rezerve, ki jih naj izkoristijo v naslednjem šolskem letu… Šola je prostor, kjer se otrok “kali” tako in drugače za življenje v katerega vstopa.

Današnji dan zaradi razloga konca pouka in predvsem dneva državnosti, ki je pred nami, zaključujemo s proslavama za 1. triletje in kasneje 2. in 3. triletje. V nedeljo naša Slovenija praznuje 32 let. Imeti svojo državo, govoriti svoj jezik in poučevati v svojem jeziku, so cilji za katere so se borile generacije pred nami in prav je, da se vsi vsaj malo potrudimo to spoštovati, ceniti in obeležiti… Naj bo res ta vikend kakšna beseda o naši domovini tudi v krogu vaše družine.

Učenci so dobili v šoli ob koncu pouka in prazniku Slovenije s strani Občine Kočevje tudi bon za sladoled, ki ga bodo nekateri pokoristili v šoli, nekateri pa po šoli. 

V šoli je izšla še zadnja številka časopisa, ki si jo prelistajte, ko bo priložnost… Na tak način najbolj spoznate utrip naše šole… Povezava – http://www.oszboraodposlancev.si/solsko-glasilo/

Ob koncu se vam vsem zahvaljujem za tvorno sodelovanje. Prav vse stvari smo znali rešiti v sodelovalnem tonu in to naj bo temelj tudi za naprej… V času počitnic in predvsem vaših dopustov pa si želim predvsem, da bi čas, ki ga bo več tudi pri vas, izkoristili za pogovor, druženje in igro z vašimi otroki… Čas, ki ga boste preživeli na tak način je res dragocen za reševanje težav, ki vas čakajo v času odraščanja vaših otrok… Preživite prelepe in nepozabne trenutke, ki bodo napolnili baterije najpomembnejše celice – družine…

Vse dobro in se spet oglasim konec avgusta… Srečno…

Peter Pirc, ravnatelj

Dostopnost