Zadnji šolski dan. Kako težko ga vsi čakamo, potem pa nam je vedno težko, ko se razidemo.

Na naši šoli  v tem času posvetimo vso pozornost praznovanju. In ker 25. junija praznuje naša država, temu prazniku posvetimo posebno pozornost z dvema proslavama.

Prva proslava je bila namenjena učencem prve triade.

Čeprav je bil že zjutraj vroč poletni dan, so se učenci skupaj z učiteljicami zbrali na šoli v Gaju.

Z veseljem so reševali težka vprašanja, občudovali voditeljice programa Vito, Inty in Hano  in prisluhnili ravnatelju Petru Pircu.

Pevski zbor  prvih razredov Zvezdice je pogumno odpel obe pesmici. Kasneje so mali pevci lahko občudovali svoje starejše naslednike, pevski zbor Piki Jakob, ki ima že dolgoletno tradicijo. Ubrano petje je napolnilo šolske prostore. Recitatorka Ana Lora je nastopila prvič in je odlično opravila svoje delo. Iza  in Asja pa sta vse navzoče presenetila s  svojim kratkim gledališkim utrinkom SLOWMOTION.V imenu vseh so se voditeljice zahvalile učiteljicam in jim povedala, kako zelo jih bodo vsi pogrešali. S pesmico Strah je zbor Piki Jakob zaključil proslavo.

Druga proslava je bila namenjena učencem druge in tretje triade. Celotno dogajanje je povezoval Luka Nikola Hribar, ki je vse vzpodbudil k razmišljanju in pomenu praznika državnosti. Opomnil nas je na pomen vsakega posameznika, ki lahko s svojimi dejanji pripomore k temu, da naš planet začnemo spoštovati in zanj skrbeti. Na prijateljstvo in povezanost nas je opomnil tudi otroški pevski zbor Vrtiljak s pesmijo Prijateljstvo. Ravnatelj in pomočnica ravnatelja sta podelila priznanja najuspešnejšim učencem. Mladinski zbor je zapel pesem ,ki je bila letos nominirana za glasbenega oskarja, Lift me  up. Skupaj z zborom so prepevali vsi učenci in učitelji. Gledališka skupina se je predstavila s kratkim skečem Narcis in Eho. Sledila je še zahvala učiteljem in vsem zaposlenim na šoli.

Proslava se je zaključila s skupnim petjem Lepo je v naši domovini biti mlad. Sproščene, ustvarjalne in brezskrbne počitnice vsem!

Scenarij in vodja obeh proslav, Mateja Junc

Dostopnost