V petek, 17. 11. 2023 se bomo ponovno pridružili  projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk« -DAN SLOVENSKE HRANE.

Zajtrkovali  bomo ob 7:45, v učilnici, kjer imate  pouk 1. šolsko uro.

Za zajtrk bo rženi  kruh, kočevski med, maslo, EKO mleko in domače jabolko.

Pri nabavi živil smo  posebno pozornost namenili nakupu visoko kakovostnih  lokalno pridelanih in predelanih živil- vsa živila so slovenskega porekla.

Živila za Tradicionalni slovenski zajtrk smo naročili:

RŽENI KRUH: Pekarna Pečjak,

KOČEVSKI MED: Zakladi kočevske,

MASLO: Ljubljanske mlekarne,

EKO MLEKO: Zakladi kočevske,

DOMAČE JABOLKO: Zakladi kočevske.

Projekt organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano  ter Čebelarska zveza Slovenije.

Dober tek

Vodja šolske prehrane

Andrejka Topić

Dostopnost