DRŽAVNO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN SLOVENIJE

 

Učenci lutkovne skupine Sončki iz OŠ Zbora odposlancev ter Kud Jazbec in partnerji, so se po uspešnem območnem srečanju lutkovnih skupin, ki je potekalo v Šeškovem domu v Kočevju, uvrstili na državno srečanje lutkovnih skupin Slovenije, ki je potekalo 3. 6. 2014 na Jesenicah. Tako v Kočevju -kot na Jesenicah- so se izvrstno predstavili z lutkovno igrico Kaj je hujše od morskega psa?

 

In o čem govori zgodba?

Lutkarji na zabaven način gledalcu predstavavijo zgodbo o morskem psu, ki so se ga vsi bali – razen jastoga, ker je bil pretrd, da bi morskemu psu teknil. Morski pes je tako strašil in plašil morske živali vse dokler se ni zaljubil. Želel je nekomu povedati, a ni imel nikogar. Pa se je zatekel k jastogu in ga prosil za nasvet, kako osvojiti morsko psico Gertrudo. Jastog mu predlaga alge, ker da naj bi vse ženske imele rade rože. A ker morski pes nabere preveč alg, ga Gertruda sploh ne opazi. Kot drugo možnost mu jastog predlaga, naj Gertrudi prinese biser, ker da vse ženske ljubijo bisere, a ga ostriga uščipne v nos in morski pes, že tretjič, sedaj že besno ukaže jastogu, naj mu vendar že pomaga. Jastog predlaga, naj ji kaj zapoje … Morski pes osvoji Gertrudo in SEDAJ …plavata po morju dva morska psa, kar je še huje kot eden.

 

Tako so si naši lutkarji z izvrstno igro, pod mentorstvom Tine in Urške prislužili ZLATO PLAKETO.

 

Seveda pa za uspeh ni dovolj le vaja ter razigranost in močna želja otrok po lutkovnem ustvarjanju. Tu se moramo vsekakor zahvaliti njihovim staršem, ki so vestno in dosledno vozili lutkarje na vaje in ne nazadnje vsem, ki so nam stali ob strani in nas pri delu podpirali.

 

Učenci lutkovne skupine, mentorici Urška in Tina.

 

IMG 0241IMG 0243IMG 0244IMG 0245IMG 0246IMG 0247IMG 2309

 

 

                                                                                               

Dostopnost