V mesecu novembru smo že dodobra zavihali rokave in se resno lotili dela. Na obisk smo povabili kar štiri mame, eno teto in našo sodelavko.

Lizina mamica, ga. Palushaj nas je v albanskem in angleškem jeziku popeljala v gozd, z zgodbico o Rdeči kapici. Jasminina mamica ga. Mušić, pa nam je v bosanskem jeziku predstavila Grdega račka. Obiskala nas je tudi Ivina mamica, ga. K. Žgajnar in nas ob glasbi zazibala v baletno pravljico Hrestač v makedonskem jeziku. Andrejina mamica, ga. Panić, nas je vse v razredu popeljala v svet sanj in prebrala pravljico o Trnuljčici v bosanskem jeziku. Ga. Arko in g. Rubtsov, pa sta nama predstavila zgodbico O piškotku v ruskem jeziku. Z ga. Marjanovič pa smo prišli do konca našega projekta. Pripovedovala nam je zgodbico Punčkin nos v romskem jeziku. Najbolj veseli pa so bili učenci, ker so si po končani zgodbici lahko izdelali vsak svojo lutko.

Na ta način smo dodobra spoznali veliko različnih jezikov,ki jih ne poznamo in ne razumemo. V vlogi poslušalca smo se počutili zelo zanimivo in se na ta način lažje zbližali s sošolci, ki še ne govorijo slovensko. Na poti do znanja našega jezika jim bomo pomagali in jih podpirali.

V tem mesecu pa smo se poleg poslušanja zanimivih zgodbic in pravljic odpravili tudi na pohod proti gozdu. Na poti smo lahko opazovali prečudovito mavrico na koncu pa nas je ujelo tudi nekaj dežnih kapelj.

Da je zelo pomembno druženje z vrstniki, že vsi vemo. V 1. b pa menimo, da je zelo pomembno tudi medgeneracijsko druženje. Tako smo se odpravili na obisk v Dom starejših občanov Kočevje. Tam so nas že nestrpno pričakovali. Posedli smo za mize, se spoznali in pričeli igrati družabne igre. Bilo je zelo zabavno in že komaj čakamo naslednjega druženja.

Vsakodnevno pa moramo skrbeti tudi za svoje zdravje. Tako smo imeli 21. novembra naravoslovni dan Tradicionalni slovenski zajtrk. Na kruh smo si namazali maslo in med ter popili skodelico mleka. Njami, kako je bilo slastno. Da pa smo naše telo napolnili še z vitaminom C, B,… smo na ta dan pojedli tudi nekaj sadežev, katere smo na koncu oblikovali tudi iz plastelina.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnjih slikah.

Dostopnost