Danes, že četrti dan naše šole v naravi, smo se po zajtrku odpravili do bližnjega gozda. Ob potočku smo dobili nalogo, da iz materiala, ki je na voljo v gozdu, izdelamo ladjico. Preizkus za to, ali smo dobro opravili svojo nalogo, je bil spust po potoku. Druga dopoldanska dejavnost je bila orientacija – z zemljevidom v roki smo preverili, koliko smo v teh dneh spoznali Cerkno.

Po kosilu smo imeli likovne delavnice; nekateri so izdelovali lutke, ostali pa fotozgodbe, ki so jih zvečer predstavili vsem učencem. Ker je danes že zadnji večer našega druženja in šole v naravi, smo dan zaključili s plesom ob glasbi po izboru učencev.

Zapisale: Manja Arko, Alja Fartek, Ula Mrnjec in Ema Veleberi.

Danes smo se po obilnem zajtrku odpravili v bližnji gozd, kjer smo se naučili na različne načine zavezovati vrv. Iz naravnega materiala, vrvi in šotork smo zgradili bivake. Po dejavnosti smo morali bivake podreti in teren pripraviti za nove obiskovalce. Ker nam je ostalo nekaj časa, smo se še sprehodili po Cerknem.

Ena od učenk danes praznuje rojstni dan, zato smo jo presenetili z voščilom, pri kosilu pa smo se posladkali s pecivom. Popoldne smo iz papirja izdelovali helikopterje ter igrali košarko in odbojko. Odmor med dejavnostmi smo izkoristili za obisk bližnje trgovine. Dan smo zaključili s filmskim večerom in z druženjem ob igranju namiznega nogometa ali družabnih iger.

Zapisale: Manja Arko, Alja Fartek, Ema Veleberi in Ula Mrnjec

Drugi dan našega druženja v Cerknem smo že zjutraj začeli v naravi. Kar peš smo se odpravili do Partizanske bolnice Franja, ki zaradi nedavnih poplav ni na voljo za ogled, a so nam jo na zanimiv način predstavili naši učitelji iz CŠOD.

Po zasluženem kosilu je imela večina od nas nekaj prostega časa, nekateri učenci pa so se preizkusili v znanju geografije. Popoldanske delavnice so preizkušale naše tehniško znanje, logično sklepanje in ročne spretnosti. Izkazali smo se v sodelovalnem duhu in prijateljskem vzdušju.

Dejavnosti današnjega dne smo zaokrožili z obiskom društva cerkljanskih laufarjev. Posebej zanimivo je bilo spoznati laufarje, po katerih so dobile ime naše sobe v CŠOD.

Prvi dan šole v naravi smo učenci in učitelji spoznavali Cerkno. Povzpeli smo se na razgledno točko, se preizkusili v samostojnem raziskovanju kraja in odšli na večerni sprehod z lučkami. Dan smo zadovoljni zaključili s športnimi igrami na igriščih CŠOD-ja.

Dostopnost