Na šoli smo v mesecu aprilu izvedli tri pravljične popoldneve za učence 1.-3. razreda. Udeležilo se ga je presenetljivo veliko število otrok. Pravljične popoldneve smo naredili zares zanimive, zabavne in poučne skozi različne aktivnosti v šoli in na prostem.

Učenci so  potovali v pravljični svet pravljičarja H. C. Andersena. Skozi kratek filmček z naslovom Potovanje njegovega življenja so se seznanili z njegovo življenjsko zgodbo in njegovimi knjižnimi deli. Prebirali, listali so njegove pravljice, ki so bile razstavljene na šolskih policah.

Bolj podrobno so se poglobili v pravljice Grdi raček, Zlatolaska in trije medvedi ter Mala morska deklica.

Nekateri otroci so si izdelali žepne knjige, sestavljali sličice v pravilni vrstni red zgodbice, nekateri pa se prelevili v prave pravljičarje in spisali svoje pravljice.

V gozdu so spoznali zgodbo o nastanku Medvedove jame oz. Črne jame, ter jo tudi obiskali. Sprehodili so se po medvedkovi poti in iskali skriti zaklad. Bilo je zares pravljično. Sodeč po odzivih in vtisih otrok, so bili nad aktivnostmi zelo navdušeni, ustvarjalni, sodelovalni in željni tovrstnih dogodkov.

Dostopnost